Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu Merak Etme, Sizin Gibi Fareden Korkmayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin dış politikasını "sıçan gider yol olur" sözüyle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu'na, "Merak etme, biz sizin gibi fareden korkmayız.Fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Bu ülkenin arslanları var. O farelere, o kemirgenlere haddini bildirir." diye cevap verdi.

AK Parti'nin 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleşen 4. Ankara İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, Ankara'dan tüm dünya başkentlerine mesaj göndermek istediğini söyledi.

Erdoğan, "Ankara barışın, dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın başkentidir. Uzlaşmanın, hoşgörünün başkentidir. Hukuka, uluslararası hukuka, her ülkenin iç işlerine, toprak bütünlüğüne sayglı bir başkenttir." dedi.

Ankara'da Meclis'in Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde 23 Nisan 1920'de Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından dualarla, hatimlerle mevlütlerle açıldığını hatırlatan Erdoğan, "Ankara milletimizle birlikte, sınırlarımızın ötesinde çok geniş bir coğrafyanın hayır duaları üzerine inşa edilmiş bir başkenttir. Bu Ankara aynı zaman İstiklal Savaşı'nı idare etmiş işgalcilere gereken cevabı en sert şekilde vermiş bir şehirdir. İstanbul ve İzmir işgal edildiğinde Pakistan halkı meydanlara toplandı, bizim için dualar etti. Filistin, Irak, Mısır, Afganistan ve Bosna Hersek bizim için dua etti" ifadelerini kullandı.

'SURİYE, MASUM BEBEK VE ÇOCUKLAR KATLEDİLİRKEN GÖRMEZLİKTEN GELİNEMEZ'
Şimdi de kendisinin bugün cumhurbaşkanlığı yeminini yapan Mısır Cumhurbaşkanı'nı buradan tebrik edip "hayırlı olsun ve başarı" temennilerini ileten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah oradaki seçimde Mısır'ın birliğine beraberliğine ve başarılarla dolu gelecğine vesile olur. Ta Arjantin'den kardeşlerimiz para toplayıp bize gönderdiler. İşte böyle bir başkent içine kapanamaz. Dostlarına, kardeşlerine mazlum ve mağdurlara sırtını dönemez. Filistin'de zulüm varken Ankara susmaz susamaz. Somali'de açlık varken Ankara kayıtsız kalmaz. Suriye'de masum bebek ve çocuklar, suçsuz günahsız kadınlar insanlık dışı yöntemlerle katledilirken, Ankara görmezlikten, duymazlıktan gelmez, gelemez"

'CHP DÖNEMİNDE ANKARA GÜNDEMİ BELİRLENEN BAŞKENT HALİNE GELDİ'
Ankara'nın içine kapatılamayacağını, dost ve kardeşlerle arasına duvarlar koyulamayacağını söyleyen Erdoğan, Ankara'nın CHP dönemlerinde yalnız, kimsesiz ve tepkisiz bir başkent haline geldiğini hatırlattı. Bu dönemde Ankara'nın Doğu'ya sırtını döndüğünü, Batı'ya, Kuzey'e ve Güney'e sırtını döndüğünü ifade etti.

Erdoğan, "O dönemlerde bırakın dünyadaki sorunları, yanındaki sorunlara bile kayıtsız kaldı. CHP döneminde Ankara'nın "gündemi belirlenen bir başkent haline geldiğini" söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Ankara o dönemde Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Bolu'nun bile sesini duyamaz hale geldi. CHP Genel Başkanı çıkıyor her zaman olduğu gibi kendi ülkesini savunmak yerine kendi ülkesinin dış politikasını eleştiren bir yaklaşım sergiliyor. Bir haftadır bir söz öğrenmiş onu söylüyor: ' Sıçan göçer yol olur' Kılıçdaroğlu merak etme; biz sizin gibi fareden korkmayız fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Bu ülkenin arslanları var, o farelere o kemirgenlere haddini bildirir."

'ÜRKEK DIŞ POLİTİKA ÜLKE BÜYÜMEZ'
Hükümetin dış politikasını eleştirecek en son kişinin CHP Genel Başkanı olduğunu savunan Erdoğan, "CHP yönetimi için dış politika ürkekliktir, çekingenliktir. Hiçbir şeye karışmadan yerinde oturmaktır. Gerekirse CHP dönemlerinde Türkiye'de nasıl acziyet içinde dış politika izlendiğini belgeler içinde ortaya koyarız. Onlar yıllarca 'yurtta sulh cihanda sulh' sözünü yanlış anladılar. Türk dünyasına açılamadılar, Ortadoğu ile konuşamadılar, Batı'ya sesini çıkaramadılar. Korkaklar zafer abidesi dikemezler. Ürkek dış politika ile ülke büyümez. Artık CHP'nin ,içine kapattığı bir Türkiye, bir Ankara yok. Bugün artık Ankara bir dünya başkenti, söz dinlenen sözünün ağırlığı olan itibarlı saygın hedefleri olan bir dünya başkentidir. Gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir başkent bugün artık Ankara." ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca konuşmasını yaptığı 19 Mayıs Stadyumu ile ilgili bir müjde de verdi. Stadın yerine 2 yıl içinde UEFA standartlarına uygun bir stadın yapılacağını söyledi.

Konuşmasının ardından Erdoğan'a plaket takdim edildi.Bu arada stadı dolduran AK Parti taraftarları ise Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed için üzerinde Esed'in resmi ve 'oğlum bak git' yazısı olan bir pankart açtı .