Havsa Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Yapıldı

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni yapıldı.

Kaymakam Barış Demirtaş, belediyenin yazlık düğün salonunda düzenlene törende yaptığı konuşmada, bilginin sürekli, büyük bir hızla değiştiği ve geliştiği bir çağda yaşandığını belirtti.

Bu yüzden öğrenme yeteneği ve öğrenilenleri değişime uyum sağlayacak şekilde sürekli olarak gözden geçirmek zorunda olunduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

''Bu anlayışla genç kuşakları, 21. yüzyılın nitelikli bireyleri olarak yetiştirme çabası içinde olmalıyız. Dünyayı algılama kapasitesi yüksek, kendi ulusal değerlerini evrensel değerlerle bütünleştirebilmiş gençler yetiştirmek bu caba da rehberimiz olmalıdır. Yatırımların en zahmetlisi uzun vadeli ve zor olanı insana yapılan yatırımdır. Hedefi ilerlemek olan toplumlar ve ülkeler bunu göz ardı edemezler. Tabi ki insana yapılan yatırımda en büyük pay sahibi ailelerdir.''

Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Aytaç da okul, kaymakamlık, belediye ve ilçe halkıyla birlikte el ele gönül günüle, gençleri hayata başarılı olabilmeleri için hazırlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Barış Demirtaş, okul birincisi Burcu Yılmaz'a plaketini verdi. Daha sonra ise öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Kaynak: AA