Yalova'da ''spor Oskarları'' Ödül Töreni

Spor Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 74. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte, 2012 yılının 'Spor Oskarları' sahiplerini buldu.

Yalova Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, 2012 yılı projeleri için 20 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Yalova'nın ilerleyen dönemlerde önemli tesislerin sahibi olacağını kaydeden Mete, müdürlüğün faaliyetleriyle ilgili de bilgi verdi. Konuşmanın ardından yılın ödül törenine geçildi.

2012 yılının onur ödülüne Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Sırrı Acar layık görüldü.

Efsane güreşçi, ödülünü Yalova Vali Yardımcısı Haldun Aksalman'ın elinden aldı. Yılın spor adamı ise Kenan Bektaş seçildi. Yalova Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni olan Kenan Bektaş'a ödülünü Cengiz Mete takdim etti.

Ayrıca yılın spor muhabirleri de ödüllerini aldı. Yalova Hayat Gazetesi muhabiri Onur Erdik, Yalova Gazetesi muhabiri Erdinç Bulun ve Haberci Gazetesi muhabiri Recep Can, ödüllerini AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ın elinden aldı.

Yılın antrenörü seçilen Bayram Ali Yıldız'a ise ödülünü, Spor Genel Müdürlüğü Temsilcisi Hüseyin Hüsnü Kara takdim etti. Yılın spor kulübü seçilen Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'ne ödülünü, Şube Müdürü Gencer İlhan verdi. Kulüp adına ödülü Başkan Alpaslan Erkoç aldı. Yılın sporcusu ödülüne de Wushu'da dünya üçüncüsü olan Yasin Mutlu layık görüldü.

Genç sporcu ödülünü GHSİM Spor Şube Müdür Mehmet Yörük'ün elinden aldı.

Kaynak: AA