O İddianın Konuşulduğu MYK Toplantısına Katılan İsim Açıkladı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Numan Kurtulmuş'ın Ak Partili olabileceğinin konuşulduğu MYK toplantısı hakkında ser verip sır vermedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, iki büyük transfere hazırlandığı ve pazartesi akşamı yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Partili olabileceğini söylediği iddia edilmişti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Numan Kurtulmuş'ın Ak Partili olabileceğinin konuşulduğu MYK toplantısı hakkında ser verip sır vermedi.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Basın Kulisi programına konuk olan Ak Parti Gene Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, canlı yayında Ferda Yıldırım ve Radikal gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

SER VERDİ, SIR VERMEDİ

Gündeme bomba gibi düşen Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un Ak Parti'ye katılacağı yönündeki iddialara cevap vermeyen Denemeç, transferin konuşulduğu öne sürülen MYK toplantısı hakkında da bilgi vermedi.

KUCAKLAYICI OLMALISINIZ
MYK toplantıların gizli olduğunu kaydeden Denemeç ' Yaklaşık 10 yıldır MYK'da görev alıyorum. Prensip olarak MYK kapalı bir toplantıdır. Bugüne kadar orada konuşulanları dışarı aktarmadım, aktarmakta istemem. Bu tür haberler konuşuluyor. Ak Parti kulislerinde de bu konuşuluyor. Ancak kucaklayıcı olarak siyasette başarıyı yakalayabilirsiniz. ' dedi.

YAKIN ZAMANDA KATILIYOR

Radikal Gazetesi Deniz Zeyrek ise Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u yakın zamanda Ak Parti'ye katılacağını öne sürdü.

AK PARTİ'DEN ADAYLIKLARI GÜNDEME GELMİŞTİ
Erdoğan 'ın Kurtulmuş 'a 2007 seçimleri öncesi milletvekilliği teklif ettiği biliniyor. Erdoğan gibi Kurtulmuş da 'Milli Görüş ' hareketinden yetişen bir isim. Kurtulmuş, Erdoğan - Gül ve Arınç 'ın başını çektiği yenilikçi hareket yerine Necmettin Erbakan 'ı tercih etmişti. SP 'ye genel başkan olan Kurtulmuş da bir süre sonra Erbakan 'la bağlarını kopardı ve HAS Parti 'yi kurdu.
12 Eylül referandumuna aktif destek vererek tek başına parti gibi çalışan Soylu 'nun da son seçimlerde AK Parti 'den adaylığı gündeme gelmişti.

BEYAZ GAZETE