İnegöl'de Kullanılmayan Tarihi Bina Yıkıldı

İnegöl ilçesinde, 1923 yılında yapılan ve 1985'ten beri atıl halde bulunan tarihi bina İnegöl Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından kontrollü olarak yıkıldı.

İnegöl belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1923 yılında İdman Yurdu binası olarak hizmet vermeye başlayan ve uzun yıllar İnegöl Jandarma Komutanlığı olarak kullanıldı. .

Jandarma Komutanlığı'nın yeni binasına taşınması ile 1985'li yıllardan itibaren atıl kalan ve tehlike arz eden bina, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan yerine ön kısmı aynı şekilde inşa edilmesi şartı ile yıkım kararı çıkmasının ardından İnegöl Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından kontrollü olarak yıkıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İnegöl için kangren olmuş bir meselenin halledildiğini belirtti.

Göreve geldikleri günden beri bu binayla uğraştıklarını belirten Aktaş, ''Biz bu tür binalara restorasyonlarla fonksiyon kazandırmayı kendine prensip edinmiş bir belediyeyiz. Ancak Koruma Kurulu yapının kendini taşıyamayacağı bir hal aldığını ve her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olması sebebiyle yıkılmasına karar verdi'' dedi.

Aktaş, kararın ardından kolları sıvadıklarını anlatarak, yıkımın hayırlı olmasını diledi.

Muhabir : Halil İbrahim Başer

Yayıncı : Haluk Yüksel
Kaynak: AA