Erkan: Türkiye’yi Fiber İnternet Alanında Dünyayla Boy Ölçüşür Hale Getirdik

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2008’den bu yana 1.4 milyar TL’lik yatırımla 3 yılda 33 kat artırdıkları hane erişimini 1,1 milyon adete çıkardıklarını söyledi.

Saniyede 1000 Mb’e varan hızlarda internet erişimi sağlayan ilk ve tek telekom operatörü olan Turkcell Superonline, Adana’ya yaptığı yatırımları ve 2012 yılı planlarını paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Hilton Oteli’ndeki toplantıda konuşan Erkan, 2012 yılının birinci çeyreğinde gelirlerini bir önceki seneye göre 91,1 milyon TL’den 145 milyon TL’ye yükselttiklerini kaydetti.

Turkcell Superonline’ın böylece 2011 yılının ilk çeyreğine göre gelirlerini yüzde 59,2 oranında artırdığını anlatan Erkan, fiber internet abone sayısının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 307 bine yaklaştığını ifade etti.

Erkan, şöyle devam etti: “Yıllık bazda hane segmenti gelirlerimizi büyüyen abone bazı sayesinde yüzde 92 artırırken, kurumsal segmentte ise gelirlerimizi yüzde 105 oranında yükselttik. Ülkemizde bugün itibariyle 10 ilimizi yaptığımız yatırımlarla ‘fiber şehirler’ haline getirdik. 2012’de bu illere yenilerini eklemek üzere yatırımlarımızdan pay alacak belediyelerimizle iş birliğine hazırız. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık olmasını, bizim gibi ülkeye yeni ve uluslararası standartlarda altyapılar kazandıran özel şirketlere daha fazla destek olmasını bekliyoruz.” Fiber optik altyapının, ışık hızında internet hizmetinin yanı sıra ses hizmetinde de önemli bir kalite ve avantaj getirdiğini hatırlatan Erkan, Turkcell Superonline'ın 2011’de sabit numara taşımanın da lideri olduğunu açıkladı.

‘BAŞLATTIĞIMIZ HIZ DEVRİMİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ’ Fiber internette yapılan yatırım ve sunulan hızlar açısından dünyanın pek çok ülkesinin önüne geçtiklerini belirten Murat Erkan, evlere kadar kendi altyapılarıyla götürdükleri saniyede 1000 Mbps internet hızının dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir teknoloji olduğunu vurguladı. Turkcell Superonline’nin Türkiye’yi dünyada bu hizmeti sunan ilk 5 ülke arasına soktuğunun altını çizen Erkan, “İnternet hızımızla Avrupa ile de boy ölçüşüyoruz. Son yayınlanan Akamai raporuna göre Türkiye’nin ortalama hızı saniyede 2,7 Mb iken, Turkcell Superonline’ın kendi şebeke raporunda fiber internette saniyede 17 Mb hız ortalamasıyla Türkiye’nin yaklaşık 6 katı hıza sahip.” diye konuştu.

Turkcell Superonline’nin Türkiye’yi G20 ülkeleri arasında 7. sıraya yükselttiğini aktaran Erkan, yaptıkları yatırımlarla Türkiye’yi fiber internet alanında dünyayla boy ölçüşür hale getirdiklerini kaydetti.

Ülkenin yüzde 82’sinin 8 Mb’e kadar internet kullanıldığını hatırlatan Erkan, müşterilerinin kendilerine en uygun fiber internet paketini seçtiğini ve ‘kotaya’ takılmadan internet keyfini yaşadığını söyledi.

Türkiye’de insanların ayda ortalama 32,7 saat internette zaman geçirdiğine dikkat çeken Erkan, en çok sosyal paylaşım sitesi facebook’un tıklandığını belirtti.

Türkiye’yi olduğu gibi Adana’yı da ilk kez Turkcell Superonline’ın fiber internetle tanıştırdığına işaret eden Murat Erkan, 2010 yılından bu yana Adana’yı fiber ağlarla döşediklerini vurguladı. Türkiye’de internet hızının yüksek olduğu iller arasında Adana’nın 2. sırada yer aldığını dile getiren Erkan, kentte yaklaşık 30 bin fiber internet abonesi bulunduğunu ve 120 bin haneye hizmet verebilir bir altyapıya sahip olduklarını açıkladı.

Erkan Adanalı Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının yüzde 74’ü limitsiz paket ile internete girdiğini ve en çok 20 Mbps’lik kotasız paketi tercih ettiğini sözlerine ekledi .