AK Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız Açıklama Yaptı

AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, ''Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli projelerle yeni iş ve meslek alanları açılıyor'' dedi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, OKA'nın desteklediği bir projenin daha hayata geçeceğini söyledi.

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından hazırlanan, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nün ortaklığında yürütülecek ve OKA kaynaklarından desteklenecek ''Yeşilırmak Havzası Kırsal Nüfusun Odun Dışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi'' hakkında bilgi veren Yıldız, KOSGEB'in de projeye iştirakçi kurum olarak katılacağını bildirdi.

Projede odun dışı orman ürünlerinin konu edildiğini belirten Yıldız, ''Proje uygulama aşamasında, kırsal alanda yaşayan kadın ve gençlere, sürdürülebilir kalkınma kapsamında başta odun dışı orman ürünleri olmak üzere kuşburnu, defne, kantaron, mantar, böğürtlen, kuşkonmaz ve benzeri bitkilerin tanınması, toplanması, işlenmesi, pazarlanması, ürün sahalarının geliştirilmesine yönelik olarak Orman İşletme Müdürlüğü'nde eğitim verilecek. Yaşanılan çevredeki doğal ve şifalı bitkilerin ekonomiye kazandırılması, aile bütçelerine ek gelir temin edilmesi bakımından proje büyük önem arz ediyor'' diye konuştu.

Proje kapsamındaki kursa, Niksar'ın Eyneağzı, Çalca, Büyükyurt ve Ardıçlı köylerinden 20 aileden kursiyerlerin katılacağını ifade eden Yıldız, proje ile Niksar ekonomisine yeni bir alternatif pencere açılacağını söyledi.

Yıldız, Tokat Valisi Şerif Yılmaz'a, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu'ya, Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcı'ya, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'ne ve OKA'ya projeye katkıları ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Recep Bilek

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA