Ak Parti Milletvekili Coşkun Açıklaması

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ''İDO'nun sabit fiyat uygulamasını diğer günlerde de yapması için görüşmelerimizi sürdüreceğiz'' dedi.

Temel Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin pazartesi gününden perşembe gününe kadar sabit fiyat uygulamasına geçmesinin olumlu olduğunu kaydetti.

Haftanın dört günü yapılan sabit fiyat uygulamasının tüm günlere yayılması için çaba harcayacaklarını vurgulayan Coşkun, ''Takip ve görüşmelerimiz neticesinde İDO yetkilileri dün bizi arayarak 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren hafta içi tek fiyat uygulamasına geçildiğini bildirdiler. Biz yine konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. İDO enflasyona ve ülkenin mevcut durumuna göre yapması gereken fiyat artışını yapsın. İDO'nun sabit fiyat uygulamasını diğer günlerde de yapması için görüşmelerimizi sürdüreceğiz'' dedi.

İDO'nun özelleştirilmesi sürecinde farklı uygulamaların olacağını tahmin ettiklerini kaydeden Coşkun, şöyle konuştu:

''Devreye giren farklı fiyat uygulamaları vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bu uygulama zamanla sınıf ayrımına doğru gitmeye başladı.

Ardından Topçular-Eskihisar hattında bir öncelik uygulaması hayata geçirildi. Bu uygulamada da kargaşalar yaşandı. Biz bu uygulamaları devamlı olarak takip ettik. İDO yetkilileriyle de görüşmelerimizi hiç kesmedik.''

Coşkun, İDO yetkilileriyle sürekli görüşme halinde olduklarını ifade ederek Pendik hattındaki 124 koltuğun ekonomik koltuk olarak belirlenmesinin kendilerini tatmin etmediğini kaydetti.

Coşkun, şöyle dedi:

''440 koltuktan 124 tanesi için böyle bir uygulamaya gidilmesi sorunu çözmez dedik. İDO özel bir şirket. Bu şirketin uygulamalarını AK Parti ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilintilendirmemek lazım. Bizim özelleştirmeden sonra yapacağımız çok da fazla bir şey kalmıyor. Bizim bu noktadan sonra yapacağımız tek şey vatandaşımızın mağduriyetini paylaşmaktır. Biz de bunu yaptık ve İDO yetkililerini uyardık.''

Muhabir : Erhan Erdoğan

Yayıncı : Haluk Yüksel
Kaynak: AA