Malatya'da ''Toplumcu Belediyecilik'' Bölge Toplantısı Yapılacak

Malatya'da ''toplumcu belediyecilik'' bölge toplantısı yapılacak.

Hekimhan, Güzelyurt ve Hasançelebi belediyelerinin organizesinde düzenlenen ''toplumcu belediyecilik'' bölge toplantısı, Hekimhan'daki tarihi Taşhan'da gerçekleştirilecek.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Murat Karayazıcı, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ve Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, programın duyurusu için CHP Malatya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Enver Kiraz, akademisyenler ve belediye başkanlarının iştirak edeceği toplantıya tüm Malatyalıları davet etti. Kiraz, 28 Haziran Perşembe günü başlayacak olan toplantının iki gün süreceğini aktardı.

Aliseydi Millioğulları ise yerel seçimlerin yaklaştığını ifade ederek, Yerel Yönetimler Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği ile ortak düzenleyecekleri toplantıda, toplumcu belediyecilik, belediyelerde katılımcılık ve dayanışma gibi konuların ele alınacağını söyledi.

Toplantıda, aralarında Malatya'nın da bulunduğu bazı şehirlerin büyükşehir olmasını sağlayacak yasayı da konuşacaklarını belirten Millioğulları, Malatya'nın büyükşehir olması halinde ilçe, belde ve köylerin ortadan kalkacağını ifade ederek, bu konunun da toplantıda tartışılacağını kaydetti.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA