Dünyanın Postacıları İzmir’de Buluştu

Posta sektöründe Rekabet ve Mevzuat konulu seminer PTT’nin ev sahipliğinde Çeşme Altın Yunus Oteli’nde gerçekleştirildi.

Seminere, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Filistin, Gürcistan, İsviçre, İran, Kırgızistan, KKTC, Lübnan, Moldova, Pakistan, Singapur, Güney Kore ve Ürdün’den posta sektörünün temsilcileri katıldı.

Kuruluşlar strateji geliştirirken kaynak potansiyellerini, güçlü ve zayıf yanlarını, sahip oldukları yeteneklerini, kurumsal kültür ve imajını, ekonomik, sosyal ve teknolojik çevresini, faaliyet gösterdiği sektörün rekabet yapısı ve karlılık durumunu, önündeki fırsatları diğer ülke posta temsilcileriyle paylaştı. PTT Genel Müdürü Osman Tural, uluslararası pazarda yer almak için uluslararası bir markayı ön plana çıkartmak gerektiğini söyleyerek, “Neden bizim bir DHL gibi markamız olmasın. Türk Posta idaresi bugün dünyada en çok karlılık gösteren şirketlerin başında yer alıyor. Gerek hizmet kalitesi gerek karlılık oranı ile iyi bir konumdayız” dedi.

Bu yıl 5. düzenlenen Posta Sektöründe Rekabet ve Mevzuat seminerinin açılışında konuşan Tural, “Bu yılki toplantımızın konusunda rekabet ve mevzuat olarak seçtik her ne kadar biz postacılar rekabeti sevmesek de de rekabet artık hayatın bir parçasıdır” dedi.

"Postacılar bu işi yapan kuruluşlar her alanda olduğu gibi posta alanında da rekabetin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğiyle yüzleştik" diyen Tural, “Kendimizi rekabet ortamında hizmet verecek şekilde ayarlamak zorundayız. Rekabet herkesin işine yarıyor ama sanırım en fazla müşterilerin işine yarıyor müşterilerin işine yarıyor olması da rekabeti kaçınılmaz kılıyor. Globalleşmenin sonucu olarak insanlar her türlü bilgiye mal ve hizmete dünyanın neresinde olursa olsun bilgiye rahatça ulaşabiliyor” dedi.

Küresel rekabet ortamında ayakta kalabilmek ve yaşanan değişimlere uyum sağlayabilmek için kurum ve kuruluşlar, sürekli olarak stratejiler geliştiren, uyguladıkları stratejilerini gözden geçirip rakiplerin tepkilerini ve rekabete ilişkin diğer gelişmeleri dikkate alarak esnek organizasyon yapısına sahip, hızlı öğrenen kuruluşlar olmak zorunda olmaları gerektiğine vurgu yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, “Stratejinin öneminin artmasının yanı sıra, strateji geliştirme paradigması da değişmiş, kurumun içme odaklı, işi rakiplerine göre daha iyi yapmayı ve müşterilerinin mevcut ihtiyaçlarını en iyi şekilde gidermeyi amaçlayan stratejilerin yerini; kurumun dışına, müşteriye odaklı, işi rakiplerine göre daha farklı yapmayı ve müşterinin mevcut ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamanın yanı sıra, onlara yeni ihtiyaçlar yaratmayı ve bu şekilde rekabet avantajı elde etmeyi amaçlayan stratejiler almış durumdadır” bilgisini verdi. ÜRETEN KADINA DESTEK Tural, “PTT olarak Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Türkiye Greemen Mikrokredi Programı çerçevesinde gerçekleştirilen işbirliği ile sermayesi olmayıp kendi işini yapmak isteyen kadınların ürünlerini e-ticaret platformu vasıtasıyla tüm Türkiye’de satabilme imkanı sağlamayı amaçlıyoruz. E-PTTAVM ile e-ticaret sektöründe 2015 yılında Türkiye’de en büyük işlem hacmine sahip ilk 3 e-ticaret sitesi içinde yer almak ve 2023’e kadar Avrupa’da ilk 10 arasında olmak hedeflenmektedir” diye konuştu.

Tural şöyle devam etti: “Konferansımızın ana başlığı olarak rekabet ve mevzuatı ele aldık. İnşallah konferansın sonunda hepimizin yaralanacağı belli sonuçlara ulaşmış oluruz.”
Kaynak: İHA