Necati Akçalar Anadolu Lisesi'nin Temeli Törenle Atıldı

Samsun Tekkeköy Belediyesi ve Toros Tarım işbirliğiyle, Tekkeköy’de yapılacak 720 öğrenci kapasiteli 24 derslikli Anadolu lisesinin temeli törenle atıldı.

Masrafları Toros Tarım tarafından karşılanacak okul, Tekfen Holding kurucularından merhum Necati Akçağlılar'ın adını taşıyacak Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 7 bin 709 metrekare alanda yapılacak okulun temel atma törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Tekfen Tarımsal Grup Sanayi Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aksoy yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek, “Eğitim sağlıklı bir şekilde gerçekleşmezse geleceğe iyi gözle bakamayız. Eğitimde önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Samsun yapılan yatırımlarla 896 derslik kazandı. Gençlerin eğitiminde fiziki şartlar çok önemli. Okullarda derslik başıma 24 öğrenci düşmeli. Hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bu okulları yapıyoruz. Bu okul bittiğinde yaptığı yardımlardan dolayı okula hayırseverimizin adını vereceğiz. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tekfen Tarımsal Grup Sanayi Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kururlu Başkanı Esin Mete yapılacak okulun tüm masraflarını kendilerinin karşılayacağını belirtti.

Şirketleri hakkında genel bir bilgi veren Mete, 250 öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini söyledi.

Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hayati Yazıcı ise okullaşmadan ve okulların öneminden bahsederek, “Türkiye’de okullaşma oranı yüzde 62, Tekkeköy’de ise bu oran yüzde 38. Bu Tekkeköy için üzücüdür. Bizler Tekfen desteğiyle bu okulu yapıyoruz. Bu okullar Tekkeköy’de eğitim oranının yükselmesini sağlayacak. Bu büyük hayır hizmetinde yardımı gecen herkese, Esin Hanım'a teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Tören, Anadolu Folklor Grubu'nun gösterileri ile sona erdi.