Keçiören'in En Güzel Bahçe ve Balkonları Ödüllendirildi

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen En Güzel Bahçe-Balkon-Pencere Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Atatürk Botanik Bahçesi'ndeki ödül törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ertuğrul Yazgan, belediye başkan yardımcıları, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmada dereceye girenleri, Keçiören Belediyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Peyzaj Mimarları Odası Ankara Şubesi'nden temsilcilerin oluşturduğu profesyonel jüri üyeleri belirledi. Keçiören'de ikamet eden vatandaşların 14 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasındaki başvurularını değerlendiren jüri, Keçiören’in en güzel bahçe, balkon ve penceresini seçti. Ödül töreninde Keçiören’in en güzel bahçesini oluşturarak birinci olan Mustafa Efe'ye bir adet kamelya, ikinci olan Muharrem Köksalan'a bahçe oturma grubu, üçüncü olan Nevzat Altıntaş'a da bank hediye edildi. En güzel balkon kategorisinde ise Keçiören'in en güzel balkonuna sahip olan Ayşe Güdek birinci, Nursel Göktaş ikinci, Abdulkadir Zengin üçüncü oldu. Balkon kategorisinde dereceye giren yarışmacılara antik saksı içerisinde derecelerine göre birer ikişer ve üçer adet salon çiçeği verildi.

Keçiören’in en güzel penceresinden şehre bakanlar birincilik derecesiyle Mehmet Ak, ikincilik derecesiyle Nafiye Kılıç, üçüncülük derecesiyle Zehra Yılmaz oldu. En güzel pencere kategorisinde dereceye giren yarışmacılara da antik saksı içerisinde derecelerine göre birer, ikişer ve üçer adet salon çiçeği hediye edildi. Yarışmada dereceye giremeyen yarışmacılara da mansiyon ödülleri verildi.

Yarışmacılara ödüllerini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ertuğrul Yazgan ve Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dinçer verdi. Yarışmacılara ödüllerle birlikte plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye olarak yaptıkları çalışmalarla tüm balkon, pencere ve bahçelerin düzenli bir halde olmasını amaçladıklarını belirterek, "Keçiören Belediyesi olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yaparak konusunda uzman, işi en iyi bilenlerden oluşan bir jüriyle en güzel balkon, bahçe ve pencereleri seçtik. Katılan herkesi tebrik ediyoruz" dedi.