İlk Kez Sanatsal Sergi Gören İhramlı Kadınlar, Eserlere Hayran Kaldı

Erzurum'da hayatlarında ilk kez sanatsal eserlerin yer aldığı sergiye katılan Doğu Karadeniz Bölgesinde mevsimlik olarak tarla, bahçe işlerinde çalışan ihramlı, yöresel kıyafetli kadınlar, sanatçıların yaptıkları şahane eserlere hayran kaldılar.

Doğu Karadeniz'de, Bayburt'un 45 kilometre dışında, Erzurum’un İspir ve Pazaryolu ilçesi yolu güzergahında Çoruh Vadisine bakan bir tepenin üzerinde 2010 yılında açılan Baksi Müzesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla 'Mesafe ve Temas' sergisinin açılışı yapıldı.

Tasarım, moda, lezzet ve sanat başlıkları altında düzenlenen 'Mesafe ve Temas' sergisinin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Partili Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İstanbul’dan gelen çok sayıda davetlinin yanı sıra bölgede mevsimlik olarak tarla, bahçe işlerinde çalışan ihramlı, yöresel kıyafetli kadınlar katıldı.

Bakan Günay’ın serginin açılışını yapmasının ardından Baksi Müzesi içerisinde yer alan eserler davetliler tarafından incelendi.

Hayalarında ilk kez bir sergi gören yöresel kıyafetli kadınlar, eserleri adeta hayranlıkla izledi. Dakikalarca eserleri pür dikkat inceleyen kadınlar, “Çok güzel olmuşlar. Çok beğendik. İlk kez bu tür resim, tablo, eserleri gördük” dediler .
Kaynak: İHA