Düğün Dönüşü Feci Kaza: 2 Ölü, 3 Yaralı

İnegöl-Bursa karayolu bulunan bir mekanda yapılacak olan akrabalarının düğününden, İnegöl’e bağlı Hamamlı Köyündeki başka bir düğüne katılmak üzere yola çıkan özel otomobili, başka bir aracın sıkıştırdı.

Sıkıştırma sonucu sağ tarafına darse alan araç anayoldan yaklaşık 2 metre aşağıdaki yan yola düştü. Feci kazada, Bursa Karakadı Camiinde İmamlık yapan İsa Can ile eşi hayatını kaybederken, 3 kişide yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Bursa 'da İmamlık yapan İbrahim ve İsa Can kardeşler ile eşleri, İnegöl-Bursa karayolu üzerindeki köftecide düzenlenen düğün sonrası, köyleri olan Hamamlı köyündeki başka bir düğüne katılmak üzere yola çıktılar. Bursa 'da Alanyeri Camiinde imam olarak görev yapan İbrahim Can yönetimindeki 16 PG 337 plakalı özel otomobil, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali mevkiine yaklaştığı sırada, iddiaya göre sollama yapmak isteyen sürücü Hikmetcan Yağız yönetimindeki 16 ABH 27 plakalı özel otomobil tarafından sıkıştırıldı.Sıkıştıran otomobilin sağ tarafdan çarpması sonucu, sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücü İbrahim Can 'ın uzun süre fren yapmasına rağmen özel otomobil anayolun alt yolu olan Şehit Er Mustafa Pehlivanoğlu Sokağa uçtu.

Anayol ile alt yolu ayıran bariyerleri ve ağaçları aşarak yaklaşık 2 metre aşağı uçan özel otomobilde tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Görgü tanığının haber vermesi üzerine kaza yerine çok sayıda 112 Acil Servis Ambulansı ile İtfaiye Arama Kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar 112 Acil Servis Ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralılardan 60 yaşındaki Yadigar Can hastaneye ulaştırılamadan yolda hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden Yadigar Can 'ın eşi 57 yaşındaki 3 çocuk babası, Bursa 'da Karakadı Camiinde İmam-Hatip olarak görev yapan İsa Can 'da ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 16 PG 337 plakalı özel otomobilin sürücüsü 50 yaşındaki, Alanyeri Cami İmamı İbrahim Can ile eşi 44 yaşındaki İfaket Can ve araçta bulunan 68 yaşındaki Müzeyyen Ötünbek yaralı olarak getirildikleri İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar.

Öte yandan, kazayı duyan yakınları hastaneye akın ederken, kazayı sebebiyet verdiği iddia edilen 16 ABH 27 plakalı özel otomobilin sürücüsü Hikmetcan Yağız, kazadan kısa süre sonra yakalandı.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA