Sivas'ta 318 Çocuk İçin Sünnet Şöleni Yapıldı

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

23.sü düzenlenen şölenle birlikte 318 çocuk erkekliğe ilk adımını atttı.Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

4 Eylül Kapalı spor salonunda 23.sü düzenlenen şölen mehter marşının gösterisi ile başladı.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, yaptığı konuşmada, “23.sü düzenlenen bu sünnet şölenimiz aynı zamanda Peygamber Efendimiz’in(s.a.v) bir sünnetini yerine getirmekle birlikte sağlıklı ellerde ve yerlerde sağlıklı nesillerin devam etmesi düşüncesiyle bu organizasyonları inşaalllah sürdüreceğiz.”dediVali Yardımcısı Vefa Kaya ise, “Bu zamanda en fazla dayanışmaya, kardeşliğe, birliğe beraberliğe, dolayısıyla akla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda yaşıyoruz.Tabi böyle organizasyonlarda bir araya gelmek ayrıca mutluluk verici.” şeklinde konuştu.

Halk oyunları gösterisinin ardından temsili olarak 2 çocuğa kına yakıldı.
Program Müftü Yusuf Şahin’in yaptığı duayla devam etti. Şahin, çocukların İslam dininin güzelliklerini öğrendikten sonra şerefli bir vatan evladı olmalarını diledi. Akademispor Kulübü sporcularının sergilediği Wushu gösterisi büyük ilgi gördü Sünnet şöleni 316 çocuğu temsilen sünnet olan 4 çocuğa takı takılmasıyla son buldu.Vali Yardımcısı Kaya ve Belediye Başkan Vekili Demirok kirvesi oldukları çocuklara altın taktı.Geri kalan 314 çocuğun ise Numune ve Devlet Hastanelerinde alınan randevular doğrultusunda sünnetlerinin yapılacağı kaydedildi.Programa Vali Yardımcısı Vefa Kaya,Belediye Başkan Veklili Orhan Demirok, Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, ile daire müdürleri, davetliler ve çocukların aileleri katıldı.