Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun:

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, engelliler için çıkarılan kanunun 7 yıllık süresinin 3 yıl daha uzatılması için kanun teklifi verilmesini kınadı.

TSD Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Kanunun çıktığı günden şu ana kadar bu uygulamaların hayata geçirilmesini sabırsızlıkla ve büyük bir umutla bekleyen biz engelliler, konulan 7 yıllık sürenin dolmasına 16 gün gibi kısa bir süre kaldığı bugün öğrenmiş olduğumuz bir haberle hüsrana uğradık. Engelli camiasını hüsrana uğratan olay; 7 yıldır kanun maddelerini dikkate almayıp bizleri görmezden gelerek hiçbir çalışma yapmayan idarecileri ve yöneticileri sevindirmek amacıyla 7 yıllık sürenin 3 yıl daha uzatılması için AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Amasya Milletvekili Avni Erdemir tarafından TBMM’ye bir kanun teklifi verilmiş olmasıdır." Haydar Koyun, yaptığı yazılı açıklamada, "Verilen kanun teklifinde 'gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla' mantık dışı bir gerekçe göstererek engellileri hüsrana uğratan Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ile Amasya Milletvekili Avni Erdemir’i 'engelli düşmanı' olarak ilan ediyor bu girişimlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Engelliler konusunda yapılan birçok güzel çalışmaları hayata geçiren ve en son anayasada yapılan değişiklikle pozitif ayrımcılık sağlayan AK Parti Hükümeti'ne mensup bu iki milletvekilinin yaptıkları davranışa üzüldüklerini belirten Haydar Koyun, şu ifadeleri kullandı: "Diğer aklıselim milletvekilleri tarafından ve özellikle engelliler konusunda duyarlı olduğunu bildiğimiz Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerekli yanıtın verileceğini ümit ediyoruz. Aksi halde bu teklifin kanunlaşması için çaba gösterecek, destek verecek ve oy verecek hangi milletvekili olursa, aynı şekilde onları da şimdiden 'engelli düşmanı' olarak ilan edeceğimizi ve şiddetle kınayacağımızı belirtiyoruz. "
Kaynak: İHA