Malatya İle Nijer Arasında Ticaret Köprüsü Kuruldu

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'nin girişimiyle Nijer ile Malatya arasında ticari bağlantıları güçlendirmek için iş protokolü imzalandı.

MAKİAD'ın davetlisi olarak Malatya'ya gelen Nijer'in Başkenti Niamey'in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sıdı Mohammed başkanlığındaki heyet, bir fabrikada işadamları ve bazı kurum müdürleriyle biraraya geldi. MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, toplantıda yaptığı konuşmada, Nijer'deki insanların Türkiye'ye, Türk insanına ihtiyacı olduğunu belirtti.

İlim, irfan, bilgi, kültür ve ekonomide Nijer'e her türlü katkıyı vereceklerini ifade eden Erşan, “Türkiye'nin son yıllarda Afrika ülkelerine yönelik ticari hacmi arttırma çabasında. Bu çerçevede biz de Nijer ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için adım attık. İki ülke arasında ticari ilişkilerin arttırılması için Nijerli işadamlarını buraya davet ettik. İmzaladığımız protokol ile alışverişimiz daha da artacak. Türkiye artık belli bir ekonomi ve sanayi gücüne kavuştu. Gittiğimiz ülkelere satacağımız çok şeyler olduğunu yakından görebiliyoruz. Yatırımcıların da tüccarların da oralara gitmesi gerek.” diye konuştu.

Nijer Niamey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sıdı Mohammed de MAKİAD'ın Afrika ziyaretinde iş protokolü imzalanması yönünde bir teklif sunduğunu, yapılan anlaşmanın kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Mohammed, “Protokol sadece kağıt üzerinde olan bir şey. Dostluğumuzu ve kardeşliğinizi pekiştirmek adına atılan imzadır aslında. Bu birliktelik Malatya ve Nijer arasında iş bağlantıları sağlayacak.” dedi.

Ardından iki taraf ticari ilişkilerin gelişmesini içeren iş protokolü imzaladı .