Midyat’ta Tutuklu ve Hükümlü Mahkumlardan El İşi Sergisi

Mardin’in Midyat ilçesinde, M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülerce yapılan el işi ürünler sergilendi.

Midyat’ta Tutuklu ve Hükümlü Mahkumlardan El İşi Sergisi
Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlü mahkumların, ’Sanatın Işığı’ isimli el işi sergisi açıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan cezaevi ikinci müdürü Cemal Aslan, "Cezaevlerinde apayrı bir dünya vardır. İçeride zaman yavaş geçer, dışarıda ise gürül dürül akan bir dünya vardır. Dışarıda gürül gürül akan bir dünyanın varlığını bilmek içeride yavaş geçen zaman içerisinde yaşamı çekilmez kılar. İşte ceza çekmenin küçük ayrıntısında burada yatar. Midyat M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumu'muzun hükümlü ve tutuklularının bu zaman içerisinde bir an bu yaşamdan uzaklaşarak el emeği göz nuru yapmış oldukları eserlerden oluşan el işi sergisine hoş geldiniz" dedi.

Sergide, Midyat M Tipi Cezaevi’nde bulunan yaklaşık 100 tutuklu ve hükümlü tarafından yapılan yağlı boya tablolar, duvar saatleri, gemi maketleri, anahtarlıklar ve gümüş telkari takılar satışa sunuldu. Sergide satılan ürünlerin geliri tutuklu ve hükümlülere verilecek.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu da satın aldığı eserleri davetlilere hediye etti. Nasıroğlu, "Amacımız mahkum ve tutuklu bulunan vatandaşlarımızın geride bıraktıkları yakınlarına maddi yönden destek olmaktır" diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, bir hafta boyunca açık kalacak .
Kaynak: İHA