Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dünya Çocukları Kültür Şöleni'nin bir sevgi medeniyetinin kutlu medeniyete yolculuğu olduğunu söyledi.

Bakan Eker, Diyarbakır Atatürk Stadı'nda 20 ülkeden 70 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Dünya Çocukları Diyarbakır Kültür Şöleni'ne katıldı.

Şölenin açılışında konuşan Eker, bu şölenin projelerinde gönül mimarlarının, gösterilen bu çabada da adanmış hayatların emeği bulunduğunu belirtti.

Eker, hayatını böyle bir sevgi inşası için adayanları rahmetle andıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Dünya Çocukları Kültür Şöleni, bir sevgi medeniyetinin kutlu medeniyete yolculuğudur. Biz dünyanın bütün coğrafyalarında yaşayan herkesin dini, dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun ortak insanlık değerleri etrafında buluşturulabildiğini bu proje ile görüyoruz. 10 yıldır bu proje devam ediyor. 15 ülke ile başladı, bugün ise 135 ülkeye ulaştı. Dili, dini, ırkı ve rengi farklı da olsa sanatla, edebiyatla, folklorla bunun insanlığa yayıldığını görüyoruz. Bu anlamlı ve çok güzel geceyi bize yaşatanlara çok teşekkür ediyorum.''

Bakan Eker, şöleni canlı yayımlayan Dünya TV'ye de Kürtçe teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, aralarında Mısır, Irak ve Kenya'nın da yer aldığı 20 ülkeden Diyarbakır'a gelen 70 öğrenci Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirdi, halkoyunları gösterileri ile skeçler sundu.

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği şölende, öğrenciler yetenekleriyle göz doldurdu.

Davetlilerin ayakta alkışladığı öğrencilere, Bakan Eker çeşitli hediyeler verdi .
Kaynak: AA