Milletvekili Salih Fırat, Cezaevlerindeki Olaylarla İlgili Adalet Bakanını Suçladı

CHP Adıyaman Milletvekili Dr. Salih Fırat, Şanlıurfa Kapalı Cezaevi’nde 13 mahkumun yaşamını yitirmesiyle ilgili, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i suçladı.

CHP’li Salih Fırat, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır dileklerini ileterek, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Fırat, Şanlıurfa’nın ardından isyan ateşinin Adana, Gaziantep, Ceyhan ve Osmaniye cezaevlerine de sıçradığını belirterek, "Ne yazık ki ülkemizde insanlar yaşamlarını yitirmeden önlem almak imkansız hale gelmiştir. Cezaevlerindeki koşulların insanca yaşama elverişli olmadığı, gerek sivil toplum örgütleri, gerekse meslek odaları tarafından rapor edilmiş olmasına rağmen, Bakanlık tarafından hiç tedbir alınmamıştır" dedi.

Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen olaydan sonra Sayın Adalet Bakanı, ‘ihmal ve kusuru olanlar hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını, bu olayın üzerinin örtülmesinin söz konusu olamayacağını’ söylemiştir. Sayın Bakan sorumlu mu arıyor? Tabip odalarının ve baroların tüm uyarılarına rağmen önlem almayan Bakanlık, bu ölümlerden sorumludur. Bakanın derhal istifa etmesi gerekmektedir. Hükümetin anti-demokratik uygulamaları nedeniyle, toplumun tüm katmanları gibi cezaevleri de patlamaya hazır birer bomba haline gelmiştir. Bu isyan ateşinin söndürülebilmesi için anti-demokratik uygulamalara bir an önce son verilmelidir. "
Kaynak: İHA