Hacettepe İngilizce Tıp Mezunu İsmail Kabakuş TUS Birincisi Oldu

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) birincisı olan Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp mezunu İsmail Kabakuş aynı zamanda Türkiye rekoruna da imza attı.

Hacettepe Tıbbi Farmakoloji Doktoru Kabakuş, "İnek değil çalışkanım. İneklerin sosyal hayatı olmaz. Ben sosyal aktivitelere de zaman ayırıyorum" dedi.

22 Nisan'da gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın sonuçları açıklandı. 2012 TUS'ta hem klinik hizmetler hem de temel bilimler bölümlerindeki puanlarıyla Türkiye birinciliğini kazanan İsmail Kabakuş, klinik hizmetlerdeki 78.13 puanıyla aynı zamanda Türkiye rekoruna imza attı. Temel bilimler puanı ise 76.95 olan Kabakuş'u, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, makamında ağırlayarak başarısından dolayı tebrik etti. Rektör Tuncer, Kabakuş'a kahve takımı hediye ederken, "İsmail seni kutluyorum. Başarınla gurur duydum. Senin başarın Hacettepe markasının ne derece büyük olduğunun da bir göstergesi. Gelecek yaşamında da devamını bekliyorum. Benden bir isteğin olursa her zaman yanında olacağım" şeklinde konuştu.

. Prof. Tuncer, "Bilmiyorum kız arkadaşın var mı? Kahveyi onunla mı içersin?" diye de takıldı.

Büyük bir başarıya imza atmasının ardından mutluluğunu yakınları ve Hacettepe camiasıyla paylaşan Kabakuş, Radyoloji bölümünü tercih edeceğini ve bu alanda dünya çapında bir isim olmak için çaba harcayacağını belirtti.

TUS'a ders notlarını yedi kez okuyarak hazırlandığını, bilmediği kısımları ise yazarak hafızasına kaydettiğini açıklayan Kabakuş, ata binmeyi, kitap okumayı ve film izlemeyi sevdiğini aktardı. "USMLE AMERİKAN LİSANS SINAVINA GİRMEYİ PLANLIYORUM" Kabakuş konuşmasına şu sözleri ekledi: "TUS'a hazırlanırken bir yandan da doktorama devam ettim. USMLE Amerikan Lisans sınavına girmeyi planlıyorum. Bu sınav ABD elçiliğinde yapılacak. Hacettepe Tıp puanı en yüksek olan, en iyi üniversiteydi. Bir markaydı. Onun için Hacettepe Tıp'ı okumayı seçtim. Hacettepe Tıp'ı kazanan en yüksek puanlı öğrenci oldum." "HIRS VE EZBER YERİNE ÖĞRENMEK ESAS OLMALI" Ders çalışırken tüm sınavlardan en yüksek notu alma hırsı yerine öğrenerek geçmeyi tercih etmek gerektiğini vurgulayan Kabakuş, "Klinikte bana ne lazım olur onu öğrenmeliyim diye düşünmeli. Daima ezberin değil öğrenmenin çabası içinde oldum. Ortada bir başarı varsa bunu devam ettirmek de o derece önemli" diye konuştu.

ALT DÖNEMLERE YARDIM İnsanın çok yönlü olması gerektiğini, alt dönemlerdeki arkadaşlara da her zaman yardımcı olmaya çalıştığını belirten Kabakuş, "İnsanlara faydalı olmayı önemsiyorum. Ben sadece kendine Müslüman değilim. Benim bildiğimi başkaları bilmesin diyen kıskanç tipler var. Onları anlamakta zorlanıyorum. Bilgi paylaşarak çoğalır" dedi.

Kaynak: İHA