Baybatur, Jeotermal Patlamalarla İlgili Bilgi Aldı

AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Yaşar Çataldere ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur'a tebrik ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Çataldere, Başkan Baybatur'a Alaşehir'deki jeotermal patlamalarla ilgili bilgi verdi. Kongre sonrası AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur'a tebrik ziyaretinde bulunan Alaşehir teşkilatı bölgede yaşanan jeotermal patlamalarla ilgili bilgi verdiler. Çataldere, uzman ekiplerin görev başında olduğunu ifade ederek, yakın zamanda patlamaların sebepleri hakkında kamuoyuna bilgi verileceğini kaydetti.

Çataldere şöyle konuştu: “Bölgemiz jeotermal enerji açısından son derce verimli bir alana sahip. Verimli tarım arazilerinin yanında toprağın alında da bir enerji var ve bundan faydalanmak istiyoruz. Bölgemizde bir çok jeotermal çalışma var. Ancak son günlerde Alkan köyü yakınlarından yaşanan patlamalar halkımızı biraz tedirgin etti. Hatta üzüm bağlarında zarar gören vatandaşlarımızda var. Bunların telafisi için ayrıca çalışma yapacağız. Amerika'da dan gelen uzmanlar ile bizim maden tetkik arama uzmanları çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda panik yapacak ve paniğe sebep olacak bir durum yok. Yakın zaman da hem sizleri hem de halkımızı bilgilendireceğiz.” diye konuştu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, verdiği bilgilerden dolayı Yaşar Çataldere ve ekibine teşekkür etti. Baybatur, verimli tarım arazilerine sahip oylan Alaşehir'in yakın zamanda jeotermal enerji cennetine döneceğini belirterek, bölgenin kalkınması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Baybatur, bölgedeki çalışmalarını yakından takip edildiğini ifade ederek, tabiat olaylarının felaket gösterilmesinin son derece yanlış olduğunu hatırlattı. Baybatur şöyle konuştu: “Bölgede yaşanan jeotermal patlamalar halkımız üzerinden olumsuz etki bıraksa da netice itibarıyla tabiat olayıdır. İlçe başkanımızın da dediği gibi uzman ekipler çalışmalarını sürdürüyor. İnceleme altına alınmıştır. Kontrollü çalışmalar devam ediyor. Allah bölgemize daha büyük afet vermesin. Elbette ki bağları zarar gören vatandaşlarımız var. Tarım sigortası yaptıranların zararları TARSİM tarafından ödenecektir. Çalışmaların sonucunda doğru kararların verilerek halkın mağdur edilmemesi sağlanacaktır.” dedi.

Kaynak: İHA