Akhisar’da, Dünya Kan Bağışçıları Günü Kutlamaları

14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü kutlamaları kapsamında, Türk Kızılayı Akhisar Şubesi tarafından Akhisar Belediyesi'nin sponsorluğunda Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunda tören düzenlendi.

Akhisar’da, Dünya Kan Bağışçıları Günü Kutlamaları
Manisa Kızılay Kan Merkezi hemşirelerinden Gülistan İnal Polat’ın sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kızılay Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen’in açılış konuşmasından sonra Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, kan bağışının önemi ve kan vermenin bağışçılara sağladığı faydaları hakkında bilgiler verdi

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da, Belediye olarak bir çok projenin içerisinde yer aldıklarını ancak böyle paydaş olarak içinde bulundukları projelerin çok daha önemli olduğunu belirterek, "Bunun yanında insan sağlığı için önemli bir projeye imza atmamız bunun önemini yükseltmektedir. Dolayısıyla bu projeye destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra yine bir çok kurumumuz ile birlikte ortak projelerde buluşuruz” dedi.

Konuşmaların ardından ödül ve hediye dağıtımına geçildi. Kan bağışına gösterdikleri ilgiden dolayı plaket hak eden 4 kişiye gümüş madalya, 48 kişiye bronz madalya Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen tarafından verildi.

“Küçük Yürekler Büyük Adımlar Atıyor, Hayat Kurtarıyor” adlı proje kapsamında en çok kan bağışçısı getirerek bisiklet kazanan öğrenciye de hediyeleri Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından verildi .
Kaynak: İHA