Üreten Kadın Üreten Toplum Projesi Kapsamında Sergi Açıldı

Devlet Planlama Teşkilatı SODES (Sosyal Destek Projesi) kapsamında Bayburt Valiliği Koordinasyonunda Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan “Üreten Kadın Üreten Toplum Projesi” kapsamında sergi açıldı
Tuzcuzade Mahalle Odası etkinlik salonundaki serginin açılışına Vali Hasan İpek ve eşi, Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü Abdullah Şahin ve eşi, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı ve eşi, İl Özel İdare Sekreteri Ziyeddin Babacan ve eşi, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahattin Karaman, İl Milli Eğitim Müdür Seydi Doğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, , Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Esnaf Odaları Başkanları ve kursiyerler katıldı.

Üreten Kadın Üreten Toplum Projesi Kapsamında Sergi Açıldı
Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahattin Karaman 40 kursiyere 6 ay boyunca eğitim verdiklerini dile getirerek“ Leyla Karabulut ve Selma Zorlu hocalarımızın katkılarıyla 728 saat verilen eğitimler sonunda kursiyerlerimiz hem meslek sahibi olup hem de kendi iş alanlarını kurarak ekonomilerine katkıda bulunacaklardır.

Karaman: İlde verilen mesleki eğitimlerin en büyük eksiklerinden biri de kursiyerlerin aldıkları eğitimlerin girişimcilik eğitimi ile desteklenmemesinden dolayı verilen eğitimlerin istihdamla sonuçlanmamasıdır. Proje bu eksikliği gidermek için her kursiyere 1 ay girişimcilik eğitimi verilecektir. Bir önceki projemizde yetiştirmiş olduğumuz kursiyerlerden en az 5 kişiye pazarlamacılık eğitim verilecektir.

Yeni hazırladığımız projemiz sonucunda mesleki Eğitim Merkezi oluşturarak kursiyerlerimize daha verimli bir eğitim imkânı sunacağız” diyerek proje hakkında bilgi verdi .
Kaynak: İHA