Türkçe Olimpiyatları'nın Kapanış Töreni, Yozgatlılarla Dev Ekranda Buluştu

İstanbul Türk Telekom Arena Stadı’nda yapılan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreni, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekrandan canlı olarak yayınlandı.

Türkçe Olimpiyatları'nın Kapanış Töreni, Yozgatlılarla Dev Ekranda Buluştu
Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (YASİAD) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İlahiyatçı ve Eğitimci Yazar Mahir Şahin, YASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurullah Nurdoğan, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere toplam 41 ilde, 135 ülkeden Türkiye’ye gelen 1500 öğrencinin katıldığı 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Nazlıoğlu, "Türkçe Olimpiyatları dünya ülkelerinin farklı kültürlerinin birbirleri ile kaynaşmasını sağlayan ve Türkçenin etrafında birleştiren en önemli bir projedir. Bizler isterdik ki bugün bu alanı dolduran vatandaşlarımız bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nı canlı izlesin. Fakat bazı imkansızlıklar yüzünden bunu gerçekleştiremedik. İnşallah önümüzdeki Türkçe Olimpiyatları coşkusunu, o heyecanı ilimizde de yaşayacağız. Tabi bu konuda Yozgat Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız ve biz sivil toplum örgütlerinin de katkısı gerekiyor. İnşallah seneye hep birlikte biz de bu mutluluğu yaşayacağız" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar da meydanda kurulan dev ekranda Türkçe Olimpiyatları'nı izlemenin oldukça güzel ve sevindirici olduğunu, 2013'teki olimpiyatların Yozgat’ta da yapılmasını arzuladıklarını söyledi.