Sinop'ta, Mesleki Eğitim Kurslarına Katılan Tutuklu ve Hükümlülere Belgeleri Verildi

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan ve mesleki eğitimlere katılan tutuklu ve hükümlülere kurs belgeleri verildi.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Sinop denilince akla gelen ilk figürlerden birisinin Tarihi Sinop Cezaevi olduğunu söyledi.

İnsanların çeşitli nedenlerden dolayı cezaevine düşebildiğini aktaran Cengiz, ''Önemli olan insanların yapmış oldukları bu hatayı cezaevinden çıktıktan sonra telafi etmelerini sağlamaktır. Onları yaşamdan koparmamak yaşam sevinçlerini öldürmemek ve cezaevinden çıktıktan sonra hayatlarını, irtibatlarını, bağlılıklarının devamını sağlamaktır. Bu anlamda cezaevlerinde yapılan etkinliklerin önemi tartışılamaz'' dedi.

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman ise etkinlik kapsamında mesleki kurslar ve eğitim alanında başarı gösteren hükümlü ve tutuklulara belgelerinin dağıtılacağını söyledi.

Kurumun modern yapısıyla Türkiye'nin en iyi yaşam koşullarına sahip olmakla birlikte tekstil atölyesinde 300 tutuklu ve hükümlünün çalıştığını anımsatan Duman, ''Ayrıca tutuklu ve hükümlüler ile yakınları sağlık sigortalarıyla da güvence altına alınmışlardır'' dedi.

Konuşmaların ardından mesleki kursları başarıyla tamamlayan hükümlü ve tutuklulara kurs bitirme belgeleri verildi.

Kaynak: AA