Kursu Tamamlayan Kursiyerler, Törenle Sertifikalarını Aldı

Sivas Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ''Beni Yalnız Bırakma Projesi'' kapsamındaki hasta bakımı kursuna katılan 96 kursiyere törenle sertifikaları dağıtıldı.

Vali Yardımcısı İsmail Koşum, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplumda herkesin birbirine muhtaç olduğunu belirtti.

Toplumda herkesin belli görevler üstlendiğini de ifade eden Koşum, şunları kaydetti:

''Hepimizin yaptığı görevler çok önemli. Hangi mesleği sürdürüyorsak sürdürelim, hangi işi yapıyorsak yapalım aslında toplumdaki bir yaranın, toplumdaki bir sıkıntının işini yüklenmiş oluyoruz. Toplumda bildiğiniz gibi dezavantajlı gruplar dediğimiz özel ilgiye daha doğrusu üzerinde titremeye değer belli gruplar var. Bunlar yaşlılar, engelliler. Bunlar bazen toplumda el uzatmayı bekleyen ama çoğu zaman gözden kaçırdığımız insanlar olabiliyor'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım da, sosyal devletin gereği olarak 4 bin 400 engelliye engelli bakım maaşı verdiklerini belirtti.

600'e yakın engellininde bakım merkezlerinde koruma ve bakım altında bulunduğuna işaret eden Yıldırım, ''600'e yakın engelliye bakmak amacıyla bakıcılar yetiştirilmesi gerekiyordu. Bu konuda sağlık müdürlüğümüz bizi yalnız bırakmadı, projede bize can simidi oldu'' diye konuştu.

Daha sonra kursa katılanlara sertifikaları verildi.

Törene, Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter ile Halk Sağlık Müdürü Levent Sağlam da katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA