Biriktirdiği Otomobil Parasını, Dolandırıcılara Kaptırdı

Kütahya'da otomobil alma hayali ile biriktirdiği parayı, kendisini telefonla arayan dolandırıcılara kaptıran bir kişi dolandırıldığını anlayarak karakola müracaat etti.

Edinilen bilgilere göre; Mehmet C. 13 Haziran günü bir telefon geldiğini arayan kişinin kendisini 'Ben 1. Şubeden Başkomiser Mustafa. Sizin T.C kimlik numaranız ile bankadaki hesaplarınıza girilmeye çalışılıyor. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Ancak sizin bize para göndermeniz gerekiyor' ifadesini kullanmasının ardından Mehmet C. kendisine verilen T.C Kimlik numarası ve cep telefonu numarasını ATM'deki havale işlemlerine ekleyerek toplam 4780 TL para gönderir.

8 SAAT TELEFONU KAPATMADI

Gece boyunca telefonunun kapalı kalmaması konusunda baskılarda bulunan dolandırıcı, Mehmet C.'ye 'Sakın bataryan bitmesin. Git batarya temin et. Bu telefon kapanmayacak' ifadesini kullanır. Mehmet C. bunun üzerine bir iletişim firmasına giderek 8 adet telefonuna uyumlu batarya alır. Sabaha karşı tekrar kendisini arayanlara 'Ben iyi niyetimi gösterdim, sizi bir göreyim, neredeyseniz, şubeniz neredeyse söyleyin geleyim' ifadesini kullanmasının ardından telefondaki şahsın kendisine; 'Kardeşim ben 1. Şube'den Başkomiser Mustafa. Şuan yanımda Savcı bey var. Bekle kendisi ile görüştüreyim' ifadesini kullanarak telefonu bir başka şahsa verir. Diğer bir şahıs ise 'Ben Cumhuriyet Savcısıyım. Geçmiş olsun. Bu herkesin başına gelebilir. Biz adli ve idari merciler olarak konunun takipcisi olacağız. İçiniz müsterih olsun' diye telkinde bulunur.

BİRİKİMİN YANINA BANKA KREDİSİ

Sabah saatlerinde kendisini özel bir bankaya yönlendiren şahıslar Mehmet C.'nin o bankadan kredi müracaatında bulunmasını, eğer onaylanması halinde kendisine bir zarar gelmeyeceğini söyleyerek kredi almasına ikna eder.Bankadan 9 dakika içerisinde kredisi onaylanan Mehmet C., çekmiş olduğu para ve diğer bir bankada kendisine ait olan hesapta bulunan birikimini çekerek kendisine söyledikleri iki ayrı bankanın ATM'sine gidip çekmiş olduğu 10.000 TL Krediyi iki ayrı bankaya M.K adına verilen T.C Kimlik numarası üzerine 10.900 TL, 30 adet 300 TL olmak üzere 9.000 TL, 6.146 TL, 1.306 TL parayı gönderdi.Mehmet C. bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak bir akrabasını çağırdı. Kütahya Adliyesini aranıp ismi geçen savcı sorulduğunda böyle bir savcının olmadığını söylenmesinin ardından dolandırıldığına inanan Mehmet C., Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliğine giderek müracaatta bulundu.Mehmet C. şimdi 3 yıl boyunca birikimini yaptığı ve almak istediği otomobil'in parası ile bankadan çekmiş olduğu parayı, kendisini kandırarak dolandıranların bulunup parasını geri almayı bekliyor.Polis olayla ilgili soruşturma başlattı .