'Rafting Rehber Eğitimi' Projesi Kapsamında, Karasu Nehri'nde Rafting Eğitimi Veriliyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen ''Rafting Rehber Eğitimi'' projesi kapsamında, Karasu Nehri'nde rafting eğitimi veriliyor.

Proje kapsamında 2 gün teorik eğitim alan 12 kursiyer, Karasu Nehri'nin Kemah yolu Dumanlı mevkisinde uygulamalı eğitime tabi tutuldu. Rafting eğitmeni Vedat Vural, kursiyerlere botları suya indirmeden önce rafting kuralları hakkında bilgiler aktardı.

Kursiyerler daha sonra botlara binerek Karasu Nehri'nde rafting yaptı. Eğitim gereği, kursiyerlerin içinde bulunduğu botlar devrildi. Karasu Nehri'nin azgın sularıyla mücadele ederek botlara binmeye çalışan kursiyerler, adrenalini yüksek rafting sporunu yapmanın heyecanını yaşadı.

Rafting eğitmeni Vedat Vural, yaptığı açıklamada, ''Aramızda daha önceden deneyimli olanlar ve ilk defa rafting yapan genç arkadaşlarımız var. Uluslararası Rafting Federasyonu adına bir eğitim veriliyor. Bu eğitimin ardından tüm arkadaşlarımız aldıkları eğitimlerden performans sınavına tabi tutulacaklar. Sınavın sonunda da her biri sınıfında, dünyanın herhangi bir yerinde bu standartlarda bir nehirde uluslararası rafting lisanını konuşabiliyor olacak'' diye konuştu.

Uygulamalı eğitim hakkında bilgi aktaran Vural, ''Botun devrilmesi halinde nasıl müdahale ediliyor, bot nasıl çevriliyor, insanlar nasıl toparlanıyor, botumuzu nasıl yönlendiriyoruz gibi konularda eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimizin var olan bilgilerini de pekiştiriyoruz'' dedi.

Kursa katılan Burak Mumcu ise Erzincan'ın doğa sporları cenneti olduğunu vurgulayarak, ''Erzincan'da birçok spor yapıldığı gibi rafting de yapılabiliyor. Rafting yaparken arkadaşlarımızın buradaki eğitimleri alıp uluslararası standartlara taşıması bizim için çok önemli. Bu anlamda ilk kurs Erzincan'da düzenleniyor. Uluslararası rafting belgeli rehberler de Erzincan'da olacak'' diye konuştu.

Kursiyerlerden Adem Duman da ''Rafting sporunu Erzincan'da yıllardır yapıyoruz. Bu proje sayesinde rafting uzmanından eğitimler alıyoruz. Uluslararası rafting eğitimi aldıktan sonra bu bilgilerin bize yararlı olacağına inanıyorum. Burada aldığımız eğitimlerle dünyanın her yerinde rafting yapabilecek seviyeye geldik'' dedi.

Uygulamalı eğitimin 17 Haziran'da sona ereceği bildirildi.

Teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda başarılı olanların, rafting rehberi olarak uluslararası alanda eğitici olabileceği kaydedildi.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA