Tokat'ta 10 Milyon TL'lik Hibe İŞGEM Projesi

Tokat’ta yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olması beklenen İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) projesiyle ilgili yer teslim protokolü yapıldı.

Tokat'ta 10 Milyon TL'lik Hibe İŞGEM Projesi
Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından 2007 yılından bugüne çalışmaları devam eden proje çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi 1. kısma İŞGEM yapılması için düğmeye basıldı. Yaklaşık 10 milyon TL’ye yapılması planlanan hibe projeyle ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, İŞGEM’in müteahhit firmaya yer tesliminin yapıldığını kısa süre içersinde ise temelini atılacağını söyledi.

Başkan Bekçi, iş sahibi olmak isteyenlerin kişisel yeteneklerini değerlendirme adına gerek imalat gerekse yöresel ürün sektöründe önemsedikleri İŞGEM projesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sanayi Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı Koordinasyon ve Uygulama Merkezi'nden Haluk Angül de uzun zamandır emek verilen projenin inşaat ayağın başlangıç toplantısını yaptıkların söyledi

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu KOBİ'ler ve Özel Sektör Programları Sektör Yöneticisi Mustafa Fazlıoğlu ise projenin finansında AB hibe yardımlarından yararlanıldığını ve bakanlıkla birlikte projeyi yürütmeye çalıştıkların kaydetti.

Proje Müdürü İbrahim Helvacı müşavir firma adına bu işi projesi teknik şartnamesi ve mevzuata uygun olarak vaktinde 1 yıl gibi kısa bir sürede ön görülen bütçe içerisinde bitirmek olduğunu kaydetti.

KOSGEB Tokat Hizmet Merkezi Müdürü Hacı Murat Elyürek’in de hazır bulunduğu basın toplantısında 3.5-4 milyon euroya tamamı hibe olarak yapılması planlanan İş Geliştirme Merkezlerinin (İŞGEM) Türkiye için yeni sayılabilecek bir istihdam oluşturma ve iş kurma modeli olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA