SP İzmir İl Gençlik Kolları: Zina Yeniden Suç Sayılsın

SP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, zina ve eşcinselliğin yeniden suç sayılması talebiyle Konak Meydanı'nda eylem yaptı.

Eylemciler, “Zina ve eşcinselliğin her geçen gün artmasıyla yuvalar dağılırken, nesiller bozulurken, ahlâki yozlaşma zirve yaparken sessiz kalamazdık”, “Zina suç sayılmasa da Allah katında haramdır”, “Lût kavmi de eşcinsellik konusunda sessiz kalmıştı” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. SP’li gençler, zinayla ilgili hukuki yaptırımların uygulanmasını talep etti.Grup adına basın açıklaması yapan SP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, toplumun temelini sarsan en büyük tehlikenin, zina ve buna paralel olarak yaygınlaşan eşcinsellik olduğunu söyledi.

Kaplan, "Ahlâk kavramını tarumar eden ve nesillerin güvenliğini tehdit eden bu suçlar için derhal önlemler alınması gerekir. Yürürlükteki yasalar, kişilerin can, mal ve akıl güvenliğinin sağlanması için ne kadar uğraş veriyorsa namus güvenliği için daha fazla uğraş vermelidir. Zina, toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline koyulmuş bir dinamittir. Ailenin korunması, tüm hükümetlerin öncelikli vazifesidir. Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda bir suç olarak tanımlanmasının vakti gelmiş ve geçmektedir. Yıllardır ülkemizde zinaya karşı cezalandırma müessesesinin olmayışı, toplumsal kargaşayı beraberinde getirmektedir. Mevcut iktidar zamanında kabul edilen ve yürürlüğe giren 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda zinanın suç olarak yer almaması büyük bir eksikliktir. Yasaya koyulmayan bu hükümler, gelinen süreçte toplumun yozlaşmasında başrol oynamıştır.” dedi.

Zina ve eşcinselliği, "toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalar" olarak nitelendiren İl Gençlik Kolları Başkanı Kaplan, buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir almasının boynunun borcu olduğuna dikkat çekti: "Bu bağlamda Başbakan'ın kürtaj konusunda yapmış olduğu anlamlı çıkışı elbette destekliyoruz ancak 10 yıldır iktidarda olan, aileye ve dindarlığa önem verdiğini iddia eden AKP, politik bir kaygı içine girmiştir. Bakınız bir yandan kürtaja karşı çıkıyorlar, bir yandan zinayı suç olmaktan çıkarıyorlar, bir yandan da eşcinselliğin önüne geçecek adımlar atmıyorlar. Bu çelişkilere son verilmesi gerekir."SP'li gençler, eylemin ardından zinanın yeniden suç sayılması için imza kampanyası başlattı .