Siyaset Dergisi 18. Kuruluş Yıldönümü ve Siyasetin Ödülleri Töreni

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım “Yılın Bakanı” ödülüne layık görüldü.

Siyaset Dergisi 18. Kuruluş Yıldönümü ve Siyasetin Ödülleri Töreni
Siyaset Dergisi 18. Kuruluş Yıldönümü ve Siyasetin Ödülleri Töreni, Ankara Rixos Oteli'nde düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Siyaset Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Kılıçaslan, derginin 18. kuruluş yılını kutladıklarını belirterek, “Geleceğe daha güçlü, güvenli ve huzurlu bakıyoruz. Bize bu huzuru ve güveni veren, kuşkusuz, ülkemizde yaşadığımız ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler, toplumsal refahın istikrar içinde artması ve siyaset kurumunun sağlıklı işlemesidir. Türkiye'nin uluslararası alanda gerçekleştirdiği büyük hamlelerin varlığı, ekonomik ve sosyal gelişmenin hızlandığı, ülkemizde huzur ve toplumsal refahın arttığı böylesi bir dönemde, başta bölücü terör olmak üzere, yaşadığımız olumsuzlukların Türkiye'nin gelişmesini ve küresel güce ulaşmasını, birlik ve beraberliğimizi bozamayacağını bir kez daha dünya kamuoyuna gösterdik” ifadelerini kullandı.

Kılıçaslan, konuşmasının ardından Bakan Eker ve Bakan Yılmaz'a, “Yılın Bakanı” ödüllerini sundu. Ödülü ülke genelinde hizmet veren 60 bin bakanlık çalışanı adına aldığını söyleyen Bakan Eker, ödüle layık görülmesinin onur verici olduğunu dile getirdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, etkinliği bugünlere getirenlere teşekkür ederek, “Bütün yapılan işler bir ekip çalışması. Ben de bu ödülü bütün mesai arkadaşlarım adına kabul ediyorum” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da “Yılın Bakanı” ödülüne layık görüldü.

Bakan Yıldız, kısa süre kaldığı etkinlikten ödül töreni öncesi ayrıldı.

Kılıçaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu'ya “Yılın Siyasetçisi”, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ile Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir'e “Yılın Milletvekili” ödüllerini verdi.

Kuzu, yaşadığı yumurtalı saldırı olayı sonrası aldığı ödüllerde artış olduğunu söyleyerek, “Keşke daha önce başlasaymışım. Bu, kitap yazmaktan daha iyiymiş” esprisinde bulundu.

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya’ya “Yılın Emniyet Müdürü”, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan’a “Yılın Milletvekili” ödülü verilirken, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı”, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak “Yılın İlçe Belediye Başkanı”, Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ise “Yılın Girişimcisi” oldu.

Dalyan, ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Yılın Milletvekili” ödülünü aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “15 senelik milletvekilliği hayatım boyunca mahalle başkanlarım, ilçe başkanlarım, il başkanlarım ve Türkiye’de AK Partili arkadaşlarım ve ailem için aldım. Meclis’te bulunan tüm arkadaşları özellikle de hanım arkadaşlarım için aldım. Bu hanımların bir başarısı ve hanımlar için bir zafer. İnşallah diğer arkadaşlarımla 78 tane değil katları olarak yola çıkarız” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, “Biz bu ödülleri hizmet yolumuzda kendimize bir yol arkadaş olarak görüyoruz. Daha fazla hizmet edebilme anlamında plan ve proje yürütüyoruz. Bizi böyle bir ödüle layık gördükleri için Siyaset Dergisi yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ise, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Eğer siz bir şeyler üretiyorsanız, bu ülkenin üretmeye en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde insanlar bunu marifetin iltifata tabi olacağını varsayarak iltifatta bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldızlar geçidinin yaşandığı gecede, çok sayıda milletvekilinin yanı sıra Orhan Gencebay, Emel Sayın, Ahmet Özhan, Erol Büyükburç, Volkan Konak’ın da aralarında bulunduğu sanat ve iş dünyasından çok sayıda kişiye de ödül verildi.

Törenin ardından ödüle layık görülenlerle beraber pasta kesildi .
Kaynak: İHA