Altay Divan Kurulu Başkanı Zorlu Açıklama Yaptı

Altay Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, ''İzmir'in yaşayan dokusunun en önemli örnekleri arasında yer alan Alsancak ve Atatürk Statlarının yeniden yapılması çok doğru bir karar olacaktır'' görüşünü ifade etti.

Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, Alsancak Stadı'nın yıkılarak yerine başka bir bina yapılmasının gündemde olduğunu, bunu içine sindiremediğini belirtti.

İstanbul ve Ankara'daki statların hepsinin kentin içinde yer aldığını kaydeden Zorlu, açıklamasını şöyle sürüdürdü:

''İzmir'in statları eskimiş ve hizmet veremez durumdadır. Bu doğru ama bunların yerine yeni statların kentin dışına yapılması çok mantıklı bir yol değildir. Özellikle Atatürk Stadı, olimpik yapısıyla mükemmel bir yerdedir. Atatürk Stadı'nın yıkılarak yeniden yapılması çok daha olumlu bir iş olacaktır.

İstanbul için Dolmabahçe Stadı neyse, İzmir için Alsancak Stadı da aynı değerdedir. Kentin 80 yıllık anılarının yer aldığı Alsancak Stadı eskimiş ve hizmet veremez durumda olabilir. Hem Alsancak hem de Atatürk statlarının yeniden aynı yerlerinde yapılmasıyla kentin görüntüsü çok daha güzelleşebilir. Otopark ve trafik sorunu, aynı yerdeki statların yapımı sırasında modern inşaat formülleriyle çok daha olanaklı hale getirilebilir. İzmir'in yaşayan dokusunun en önemli örnekleri arasında yer alan Alsancak ve Atatürk Statlarının yeniden yapılması çok doğru bir karar olacaktır.''

Muhabir: Ali Korkmaz / Bahri Okumuş

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
Kaynak: AA