Sivas İl Özel İdaresi'nde Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı

Sivas İl Özel İdaresi ve Bem-Bir-Sen arasında sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalandı.

İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Vali Ali Kolat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı ile Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ve kurum çalışanları katıldı.

Vali Ali Kolat, törende yaptığı konuşmada, belediyelerle özel idarelerin memurlar tarafından az tercih edilen kurumlar arasında yer aldığını ifade ederek, memurların ücretlerinin iyileştirilmesiyle birlikte bu iki kurumun en çok tercih edilen kumu kuruluşları arasında yerini alacağını belirtti.

Kolat, sosyal denge tazminatı alan memurlardan performanslarını artırmalarını isteyerek, ''Denge politikası kapsamında en alt kademede çalışan ile en üst kademedeki çalışan arasında yüzde 20 oran belirledik. En alt kademedeki yardımcı hizmetli 457 TL, en üst kademedeki yönetici ise 588 TL alacak'' dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan ise sosyal denge tazminatının verilmesinin memurları sevindirdiğini belirterek, memurlara yapılan zammın motivasyonu yükselteceğini, bu zammın Sivas'a hizmet olarak geri döneceğini kaydetti.

Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı da sendika olarak memurların haklarını korumak için mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, Özel İdare'de çalışan memurların maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çıkarılan sosyal denge tazminatının önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ise sendikaları ile İl Özel İdaresi arasında imzalanan sosyal denge tazminatının çalışanları çok mutlu ettiğini söyledi.

Daha sonra, Vali Kolat ve Ayhan ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası yetkilileri, sosyal denge tazminatı sözleşmesini imzaladı.

Muhabir: Emine Konuk

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA