Hague: “Suriye’de Herhangi Bir Yabancı Askeri Müdahale Peşinde Değiliz”

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, “Suriye’de herhangi bir yabancı askeri müdahale peşinde değiliz” dedi.

Bir dizi görüşmeler çerçevesinde Pakistan’da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Pakistanlı mevkidaşı Hina Rabbani Khar ile heyetler arası görüştü. Dışişlerinde geçen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgedeki son gelişmelerin ve altı aydır kapalı tutulan NATO ikmal yolunun tekrarda açılaması ile ilgili karşılıklı görüş bildirildiği öğrenildi.

Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, ülkeler arası ilişkilerin önemine değindi. Ülkesinin, Pakistan ile karşılıklı güven ve saygıya dayalı ilişkileri olduğunu belirten Hague, iki ülke arasında güçlü bir ilişkinin olduğunu ve stratejik diyalog ve ticaret de dahil olmak pek çok alanda birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Hague ayrıca terör konusunda da mücadelenin Pakistan ile ortak yürütüleceğini ifade etti.

Konuşmasında Suriye’deki krize de değinen Hague, “Suriye’de herhangi bir yabancı askeri müdahale peşinde değiliz. Suriye konusunun, Libya’dakine benzer bir yaklaşım içinde düşünülmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Herhangi bir müdahalenin şiddeti tırmandıracağını ve Suriye halkı için daha fazla sıkıntı oluşturacağını belirten Hague, “Tüm çabamız Suriye’de barışçıl bir çözümle huzuru sağlamaktır” dedi.

ABD ve NATO hava saldırılarında 24 askerini kaybetmesinin ardından NATO ikmal yolunu kapatan Pakistan ile ABD arasında yeniden görüşmelerin başladığına değinen Khar da, kabul edilebilir bir çözüme ulaşmak için diyalog başlatıldığını ifade etti.

Kaynak: İHA