Mehmet Perinçek: ''Kuvayi Milliye Mitingi MHP ve İP Kararıyla Yapıldı''

Ergenekon'un Aydınlık yapılanmasına ilişkin davada savunma yapan Mehmet Perinçek, iddianamede Ergenekon'un gençlik yapılanmasının organizasyonuyla yapıldığı iddia edilen 2003 yılındaki Kızılelma mitingini Veli Küçük'ün istemiş olabileceğini söyledi.

MHP ve İşçi Partisi’nin söz konusu mitingi ortak düzenlediğini ve ve parti yetkililerinin cebinden haberdar olduğunu söyleyen Perinçek:” Kuvayi Milliye mitingini düzenledim,pişman değilim.” dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 5. duruşması yapıldı.Duruşmada iddialara karsı savunmasını yapan Mehmet Perinçek, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz ile 2 Ocak 2003'te Kıbrıs ile ilgili yapılan mitingde tanıştıklarını belirtti.

30 Agustos'ta yapılan Kuvayi Milliye mitingini Ergenekon sanığı Emekli Tuğamiral Veli Küçük ile yapılan görüşme oncesinde de planlandığını belirten Perinçek, " Levent Temiz ve Ülkü Ocaklarıyla 2 Ocak 2003'te yapılan KKTC'ye destek mitinginden beri görüşüyordum. Ayrıca 30 Ağustos'ta yapılan miting, hem İşçi Partisi’nin hem de MHP’nin tüzel kişilik olarak aldığı bir kararla yapıldı." dedi.

Miting öncesi iddianamede belirtildiği gibi Veli Küçükle görüştüğünü kabul eden Perinçek "Bu görüşmenin amacı Ermeni meselesiydi. Ancak görüşme sırasında ülkücü ve İşçi Partili grubun bir araya gelerek bir organizasyon yapmasını istemiş olabilir." seklinde konuştu.

Mitinge ‘Kuvayi Milliye’ isminin verilmesiyle Ergenekon'un gençlik yapılanmasına bağlanmasının somut delilere dayanmadığını söyleyen Perinçek "Adına ister Kızıl Elma deyin ister Kuvayi Milliye mitingi deyin, ben bu mitingi düzenledim, pişman da değilim." dedi.

Kuvayi Milliye mitinginin ardından iddianamede yer alan şifreli örgütsel konuşmalara değinen Perinçek, "Pınar Yavuz isimli şahıslar yaptığım görüşmede 'sabit telefondan görüşelim' sözünü telefon parası çok yazmasın diye sarf ettim" yorumunda bulundu.Levent Temiz ile ilgili şifreli sözlerden bahseden Perinçek "Levent Temiz'in sote yerde buluşalım sözü şifreli olarak belirtilmiş. Ancak bu konuşmada şifre falan yok. Sadece sakin, basının olmadığı bir yer olarak kullanılmıştır. Kaldı ki onu da ben söylemiyorum Levent Temiz söylüyor." İfadelerini kullandı. Perinçek şunları anlattı: “Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü tarafından beni çağırdılar ve Ermeni meseleleriyle ilgili çalışmalarım oldu. Devlet tarafından belirli çalışmalarından bana koruma verildi.

Bu koruma polisleri haftalık olorak rapor verir. Levent Temiz ile görüşmemizde koruma polisi de yanımdaydı. Yani gizli bir görüşme değildi.”