AK Parti Konya Milletvekili Türkmenoğlu Açıklama Yaptı

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, ''Ankara-Konya arası yüksek hızlı trenin sefer sayısı yeni setlerin devreye girmesiyle ilk etapta 30'a çıkacak'' dedi.

Türkmenoğlu, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ülke ve Konya gündemini değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın , Ankara-Konya arası yüksek hızlı tren hattında artan talebi karşılamak amacıyla 6 tren seti daha almak için bu ay içerisinde ihaleye çıkacağını ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

''Ankara-Konya YHT hattında hali hazırda kullanılan tren setleri saatte en fazla 300 kilometre hız yapabiliyor ve saatte 250 kilometre işletme hızıyla çalıştırılıyor. Yeni alınacak tren setleri ise saatte 350 kilometre maksimum hıza sahip olacak ve saatte 300 kilometre işletme hızıyla çalıştırılacak. İki il arasında 1 saat 30 dakikalık sefer süresi, Ankara-Sincan arasında hizmete geçecek Başkentray'ın tamamlanmasıyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 kilometre hız yapabilen YHT setlerinin işletmeye alınmasıyla da 1 saat 15 dakikaya inecek. Şu anda Ankara-Konya arasında yüksek hızlı tren karşılıklı 8 seferle başladı, halen günde karşılıklı 16 sefer yapıyor. Ankara-Konya arası yüksek hızlı trenin sefer sayısı yeni setlerin devreye girmesiyle ilk etapta 30'a çıkacak.''

Muhabir : Basir Gülüm

Yayıncı : Murat Aslan
Kaynak: AA