Karaman Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs Ayı Olağan Toplantısı

Karaman’da Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2012 yılı Mayıs dönemi olağan meclis toplantısı yapıldı.

Karaman Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs Ayı Olağan Toplantısı
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Süleyman Kahraman, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Süleyman Kahraman, Türkiye'nin idari yapısında köylerin ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Kahraman, köyler için yapılan hizmetin mantığının, şehirde olan imkanların köylere de taşınması olduğunu belirterek, "Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin temel felsefesinde aynı mantık yatıyor ve KÖYDES bu hizmet anlayışının neticesi. İstiyoruz ki insanımız doğduğu yerde doysun. İstiyoruz ki insanımız yurdundan yuvasından ayrı düşmesin" dedi.

İdareci olarak dikkatli olmanın ve en küçük sorunlara karşı bile hassas davranmanın önemine vurgu yapan Kahraman, özellikle köylerde mevcut problemleri ilgili birimlere sağlıklı bir şekilde aktarmanın çözüm için ilk adım olduğunu belirtti.

Kahraman, "Eğer köyünüzde varsa aç olan, susuz olan, kimsesiz olan onlara sahip çıkın. Köylerinizdeki en ufak bir problemi bile çözmek gayretinde olun. Köylerimizdeki problemlere eğilin, bizler sizlere güveniyoruz. Sizlerin sıkıntılarında da biz sizlere ilimizdeki daire müdürleri ve diğer arkadaşlarımızla beraber yardımcı olmaya çalışıyoruz. Köylülerimizin derdi bizim derdimiz onların sevinci bizim sevincimizdir. Bizler hep birlikte bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA