Akyazı’da Engelleri Kaldıran Filografi Sergisi

Akyazı Belediyesi’nin engellilere yönelik başlatmış olduğu Filografi kursu öğrencileri hazırlamış olduğu birbirinden güzel eserleri Akyazı Merkez Aile parkında yapılan törenle sergiledi.

Akyazı’da Engelleri Kaldıran Filografi Sergisi
Sergide Protokolden Akyazı Belediye başkanı Yaşar Yazıcı, Altındere Belediye Başkanı Mehmet Çakmak, Akyazı Halk Eğitim Müdürü Mehmet Paslı, Akyazı Askerlik Şube Başkanı Muharrem Durukan, CHP Akyazı İlçe Başkanı Muzaffer Başer, MHP Akyazı İlçe Başkanı Ahmet Birinci katılırken çok sayıda Akyazılı vatandaşta sergiyi izlemek üzere Merkez parka geldi.

Eğitmen Emine Akyüz eşliğinde 6 ay boyunca süren Filografi kursu ilk mezunlarını verirken, kursiyerler tarafından hazırlanan ve büyük el emeği sarf edilen yaklaşık 50 kadar Filografi tablosu Akyazı Merkez Aile parkında sergilendi. Sergiye katılan Akyazılı vatandaşlar hazırlanan tabloları büyük beğeniyle izledi.

Filografi kursiyerleri adına konuşma yapan Mürsel Sağlam “Böyle bir kursun açılmasına vesile olan ve 6 Aylık kurs dönemimizde bizleri bir an bile yalnız bırakmayan, ilgi ve alakasını eksi etmeyen, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı başta olmak üzere Akyazı Belediyesi Kültür sosyal işler Müdürlüğüne, tüm Belediye çalışanlarına ve bizlere rehberlik eden eğitmenimiz Emine Akyüz’e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Osmanlı’nın unutulmuş bir sanatı olan Filografi’yi öğrenmek ve tanımak adına 6 aylık kurs süresini iyi değerlendirerek kendi engellerimizi de kaldırarak engellilerin neler yapabileceğini burada sizlere sergiliyoruz. Hiç bir engelli arkadaşımız hayata küsmesin ve hayatı dolu dolu yaşasın. Bu tarz kurslara katılım göstersinler. Hem engellerini kaldırsınlar hem de el becerilerini arttırsınlar” dedi.

Sergi’de konuşma yapan Başkan Yazıcı, “Engelli vatandaşlarımızın hazırladığı bu birbirinden güzel ve değerli tabloları izlerken inanın çok etkilendim 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekten çok güzel işler başarmışlar. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bu kursları ve kursiyerleri arttırarak daha da çoğaltma hedefindeyiz. Engellilere yönelik desteğimiz her zaman devam edecek biz hep onların yanında olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA