ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal Tarsus’u Gezdi

Bir dizi temas ve ziyaret bulunmak üzere Mersin'de bulunan ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal, Tarsus'un tarihi ve turistlik yerlerini eşi Sandra Deal ile birlikte ziyaret etti.

ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal Tarsus’u Gezdi
İlk olarak Saint Paul Kilisesini ziyaret eden ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal, anı defterine “Sean Paul’un doğduğu şehirde bulunmaktan dolayı çok mutluyum” şeklinde duygularını belirten ifadeler kullandı.

Bu arada ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal, kilise bahçesinde ev kadınları tarafından yapılarak satılan iğne oyasından yapılmış tülbenti eşi Sandra Deal, alarak armağan etti.

Daha sonra Saint Paul Kuyusuna geçen ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal ve eşi Sandra Deal ve beraberindeki heyet, Saint Paul yaşadığı ev ve kuyu hakkında bilgi aldıktan sonra dini inanışlarına göre, kuyudan su içerek hacı oldular.

Tarsus tarihi evlerini ziyaretleri sırasında düğün fotoğrafları çektirmek için seçtikleri tarihi evlerde Derya ve Serkan Ataş çifti ile karşılaşan ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal ve eşi Sandra Deal, kendilerine bir ömür boyu mutluluklar dileyerek, 'Biz on gün sonra evliliğimizin 46. yılını kutlayacağız. Sizlere bir ömür boyu mutluluklar dileriz' diyerek, tebrik ettiler.

Deal, damat Serkan Ataş'a, kendi özel kartvizitini de vermeyi ihmal etmedi.

Vali Deal, Tarsus tarihi evleri ziyareti sırasında gazetecilerin sorularına içtenlikle yanıt vererek, ülkesinin 6. büyük eyaleti olan Georgia eyaletindeki işadamları ile birlikte Türkiye'ye güzel haberler vermek istediğini söyleyerek, "Tarsus'un görünüşünden oldukça etkilendim. İncil'de Sean Paul hakkında bir çok bilgi edinmişliğim vardı. Tarsus'un tarihini koruduğunu görmeye tanıklık etmekten onur duydum. Ayrıca Georgia Eyaletinde bulunan Coca-Cola’ merkezi ve CEO’su Tarsus Amerikan Koleji mezunu bir Türk olan Muhtar Kent’tir. Onun bulunduğu yerde bulunmak güzel.

Biz tamamen bir ekonomiyi geliştirme için gezimizi tasarladık. Her ülkenin işadamları ile tanıştık. İş olanağı yaratmak istiyoruz. Bizim en önemli görevlerimizden birisi Georgia Eyaleti ile Türkiye’deki iş dünyası gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu anlamda ülkemin 6. büyük eyaleti olan Georgia eyaletindeki işadamları ile birlikte Türkiye'ye güzel haberler vermek isterim" dedi.

ABD Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal, ziyaret sırasında kendisine Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy’da eşlik etti .
Kaynak: İHA