Bbp Genel Başkanı Destici 'Başkanlık' Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Başkanlık sistemi tartışılsın, konuşulsun. Türk devlet geleneğinde de, Türk kültüründe de en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu söyledim. Bunu tartışalım, konuşalım gerekirse de Türkiye başkanlık sistemine geçsin'' dedi.

Destici, Eskişehir'in Çifteler ilçesinde düzenlenen yağmur duasına katıldı.

Bir gazetecinin ''Başkanlık sistemi tartışmaları''yla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Destici, ''Başkanlık sistemi tartışılsın, konuşulsun. Türk devlet geleneğinde de, Türk kültüründe de en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu söyledim. Bunu tartışalım, konuşalım gerekirse de Türkiye başkanlık sistemine geçsin'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, KCK operasyonlarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine ise Destici, ''KCK, PKK, BDP ve PJAK bir yapının parçalarıdır. Dolayısıyla bunların hepsi birbirinin aynısıdır'' diye konuştu.

Bunlarla amansız mücadele edilmesinin şart olduğunu dile getiren Destici, şöyle devam etti:

''KCK'ya karşı yapılan operasyonları desteklediğimizi ve sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söylemiştik. Bu anlamda ben KCK'ya karşı yapılan operasyonları sonuna kadar destekliyorum. Hükümetin, İçişleri Bakanlığı'nın, jandarmanın bu konuda tavizsiz çalışmasını bekliyorum. Hukuk bunlara karşı işletilmezse bunların pervasızlaşmasının önü alınamaz.' '
Kaynak: AA