Adıyaman Meslek Lisesine Park Yapılacak

Adıyaman Belediyesi tarafından, Merkez Endüstri Meslek Lisesi önüne nefes aldıracak çok amaçlı bir park yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ''Okullar Hayat Bulsun'' projesi kapsamında, yapımına başlanacak olan park için, Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesi tahsis edildi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan arasında imzalanan protokolle tahsis edilen okulun bahçesi, park yapımı için belediyeye devredildi.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen protokol töreninde açıklamada bulunan Başkan Büyükaslan, Atatürk Bulvarı'nın 8 kilometre uzunluğunda olduğunu, bulvar boyunca toplam 3 adet parkın bulunduğunu ve bunun da çok yetersiz olduğunu söyledi.

Endüstri Meslek Lisesi önündeki geniş alana yeni bir park yapacaklarını belirten Büyükaslan, şunları kaydetti:

''Böylece bulvara bir park daha kazandırmış olacağız. Park için düşündüğümüz okulumuzun önündeki alan, tahminen 5 bin metrekare. Buranın tahsisi amacıyla Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan ile protokol imzaladık. Buranın park yapımı için belediyemize tahsis edilmesi amacıyla daha önce Valimiz Sayın Ramazan Sodan ile görüştük. Sayın Valimiz, Milli Eğitim Müdürü ile konuyu istişare ettikten hemen sonra bize dönerek, teklifimizi olumlu karşıladı. Kısa bir sürede okulumuzun önüne güzel bir park yaparak, halkımızın hizmetine sunacağız.''

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, ''Bakanlığımızın 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında okul bahçelerimizin halkın hizmetine sunulması, okul bahçelerimizin daha güvenli bir yaşam haline dönüştürülmesi düşüncesiyle Merkez Endüstri Meslek Lisesi önündeki geniş alanı belediyemize tahsis ettik. Buranın tahsisi için Sayın Belediye Başkanımız ile birlikte protokol imzaladık. Okulumuzun bahçesi güzel bir parkla buluşacak'' diye konuştu.

Kaynak: AA