Olgunlar, İhlamur ve Yeşilırmak Sokakları Cadde Oluyor

Çankaya ilçesi sınırları içindeki Olgunlar, Ihlamur ve Yeşilırmak sokaklarının cadde olmasına karar verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Olgunlar, Ihlamur ve Yeşilırmak sokaklarıyla ilgili sokak tanımının, cadde olarak değiştirilmesi kararı alındı.

Çankaya ilçesi sınırları içinde bulunan Olgunlar, Ihlamur ve Yeşilırmak sokaklarının enleri ve uzunlukları nedeniyle cadde niteliği taşıdığından, Ihlamur Sokak'a Ihlamur Caddesi ismi, Yeşilırmak Sokak'a Yeşilırmak Caddesi isminin verilmesi, Olgunlar Sokak'ın da Atatürk Bulvarı'ndan başlayıp Binek Taşı Sokak'a kadar olan kısmına da cadde niteliği taşıdığı için adının Olgunlar Caddesi olarak değiştirilmesine, Binek Taşı Sokak'tan başlayıp ve Akçalı Sokak'ta son bulan Olgunlar Sokak'ın geri kalan kısmının adının da Olgunlar 1 Sokak olarak değiştirilmesine ilişkin sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda konuşan Başkan Gökçek, bu konuda daha önce de çalışma yapmak istediklerini ve Çankaya Belediyesi'nin daha önce 2 kez yargıya giderek kararı iptal ettirdiğini belirterek şunları söyledi:

''Daha önce alınmış, Çankaya Belediyesi'nin lehine çıkmış olan 2 tane yargı kararı var. Birinde belediye buradan trafik yetkisiyle istikamet veremez diyor. Bu istikameti verecek olan UKOME'dir diyor. UKOME'den bu konuda karar çıkıyor zaten. Bir diğer kararda ise 'bu caddenin bir kısmı 10 metrenin altında hatta 8 metre dolayısıyla cadde sokak karışımı vardır' diyor. 'Bu nedenle direkt cadde sayılamaz' diyor. Biz de ne yapıyoruz- Cadde sayılması için kanuni prosedürü tamamlıyoruz. Cadde sayılması için 18 metrenin üstünü cadde haline getiriyoruz. Sokakları da diyoruz ki 'buyrun istediğiniz gibi kullanın, sokağı da size teslim ediyoruz' diyoruz. Bu kadar basit. Bu kadar mantıklı. Anlaşılacak şekilde yaptığımız işleyişler bu kadar yasal yani, ama siz bunu bir türlü anlamak istemiyorsunuz. Ben ne yapayım. Bugüne kadar o kadar çok karar aldık, ama siz de o kadar çok bozdurdunuz ki. Ama Allah'a hamdolsun işte yürüyüp gidiyoruz. Bundan sonra da yürüyüp gideceğiz. Hiç yolu yok o yolu açacağız. Ve o sokak trafiğe uygun hale gelecek. Buna şimdiden kendinizi alıştırın. Biz bir şeyi yaparız dedik mi sonuna kadar da gideriz.' '
Kaynak: AA