Netanyahu, Kadima Partisi'yle Koalisyon Hükümeti Kurdu

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Kadima Partisi ile koalisyon hükümeti kurdu.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, erken seçime gitme kararını iptal etti ve Kadima Partisi ile koalisyon hükümeti kurdu. Başbakan Netanyahu, anlaşmanın ardından Kadima Partisi Başkanı Shaul Mofaz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, koalisyonun kurulmasındaki ana hedefin, barış sürecini de içeren pek çok önemli konuda ilerlemenin sağlanması olduğunu ifade etti.

İsrail'in istikrara ihtiyacı olduğunu belirten Netanyahu, Kadima Partisi ile kurdukları koalisyonun bunu sağlayacağına inandığınısöyledi.

Netanyahu, seçim takvimine uymak istediklerini belirtti.

Başbakan Netanyahu, kurdukları koalisyon ile daha net bir ilerleme sağlamayı umduğu Filistinlilerle barış süreci hususunda taraflar arasında her şeyin uzlaşmaya varmadığını, ancak sürecin devamlılığı için ortak bir çerçevede karar kılındığını belirtti.

Netanyahu, "Filistin'in, barış sürecine dair kararlı tavrımızı fırsat bilip, problemin çözümü için bizimle masaya oturmasını umuyorum" dedi.

Bir muhabirin İran'la ilgili sorusuna cevap verenNetanyahu, İran'ın İsrail'in en önemli meselelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Basın toplantısında Başbakan Netanyahu'dan sonra açıklamalarda bulunan Kadima Partisi Başkanı Shaul Mofaz, koalisyona verdiği değeri, "Tarihte milletlerin önemli kararlar alması gereken bazı zamanlar vardır. Bir liderin hayatında, kişisel olarak da önem arz eden kararlar verdiği anlar vardır" sözleriyle ifade etti.

Mofaz, İsrail'in ilerleyeceği yolu seçtiğini belirterek, artık ülke meselelerinin parlamentodaki 'sağlam' çoğunlukla ele alınacağını söyledi

Koalisyon anlaşmasının 2013 yılı sonlarına kadar geçerli olduğu bildirildi.

Anlaşmanın ardından Kadima Partisi Başkanı Shaul Mofaz'ın başbakan yardımcısı olması bekleniyor .
Kaynak: İHA