Tayland'da Petrokimya Tesisinde Patlama: 12 Ölü

Tayland'ın güneydoğusunda dünyanın en büyük petrokimya sanayi üreticilerinden biri olan Map Ta Phut tesisinde meydana gelen geniş çaplı patlamada, 12 kişi hayatını kaybederken 130'dan fazla kişi yaralandı.

Tayland'da Petrokimya Tesisinde Patlama: 12 Ölü
Cumartesi günü meydana gelen patlamanın ardından tesisin alev alev yanmasıyla, çalışanlar ve tesis yakınında bulunan bine yakın yerleşimci bölgeden tahliye edilmek zorunda kaldı. Tayland'ın en büyük sanayi üretim alanına sahip Map Ta Phut Sanayi tesisi, Bangkok'un 180 km güneydoğusundaki Rayong bölgesinde bulunuyor. Uzmanlar herhangi bir kimyasal kirlenme olasılığına karşı bölgeyi gözlem altında tutuyor.

Patlamanın nedeni henüz belirlenmezken, şirketin konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığıöğrenildi. Sanayi bölgesi yakınında ikamet eden Banra Lattarat isimli bir Taylandlı, olayın ardından oturdukları yere doğru yoğun duman bulutlarının yayıldığını söyledi

Çoğunlukla duman zehirlenmesi ve nefes alma problemi yaşayan yaralılar başta Rayong Hastanesi olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Rayon, "Saat beş civarında bize tesiste amonyak sızıntısı olduğu haberi ulaştı ve ardından zehirlenme şüphesiyle hastalar akın etmeye başladı.

Biz burada tehlike altında olan ve acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyan herkese destek olmak için bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Patisang yaralıların durumunu, "Buraya gelen hastaların çoğunaoksijen desteği vermek zorunda kaldık çünkü hemen hemen hepsi nefes alma problemi yaşıyordu. Ayrıca hastaların bazıları boğazları ile ilgili de sıkıntılar yaşıyor" sözleriyle yorumladı.

Rayong Valisi Seni Jittakasem dün yaptığı açıklamada, işçilerin kauçuk imalatı yapan Bangkok Sentetik tesisindeki bir kimyasal tankı temizlediği sırada meydana gelen patlamanın nedeninin araştırıldığını bildirdi. Patlamanın ardından bölgeden tahliye edilerek geçici olarak Ban Chang Stadyumu'na transfer edilen yerleşimciler gece yarısından sonra evlerine geri döndü.

Patlama sonrası meydana gelen yangın ancak saatler sonra kontrol altına alınabildi. Kimyasal maddelerin yanmasıyla ortaya çıkan yoğun duman bulutu geniş bir alana yayıldı .
Kaynak: İHA