Süt İçtikten Sonra Rahatsızlanan 23 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Balıkesir'de iki ilköğretim okulunda süt içtikten sonra rahatsızlandıkları belirtilen 23 öğrenci hastaneye kaldırıldı.Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, il merkezindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'ndan 13, Karamanlar Köyü İlköğretim Okulu'ndan 10 öğrenci, dağıtılan sütlerden içtikten sonra karın ağrısı şikayetiyle öğretmenleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, süt zehirlenmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. İbrahim Aydın, "Namık Kemal İlköğretim Okulu'ndan 12-13 kadar öğrencimiz karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmış. Ayrıca merkez Karamanlar Köyündeki taşımalı merkezden de 10 öğrenci yine karın ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetlerle köydeki sağlık ocağına başvuruyor. Buradaki sağlık görevlileri çocukları Balıkesir'e sevk etmiş. Sonuç olarak Atatürk Devlet Hastanesi'negetirilen öğrencilerin yapılan muayenelerinde herhangi bir rahatsızlıklarının bulunmadığı, özellikle de zehirlenme gibi bir durumun olmadığı tespit edildi. Çocuklar 15-20 dakika süren işlemlerin ardından evlerine gönderildiler. Okullarımızda süt dağıtımıyla ilgili herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir" dedi.

78 BİN ÖĞRENCİYE SÜT DAĞITILIYOR
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Balıkesir genelinde anaokulu ile birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar toplam 78 bin öğrenciye her gün süt dağıtımı yapıldığını, çocukların genel olarak süt içmekten memnun olduklarını ve gerek merkez gerek tüm il genelinde sütten kaynaklanan bir sorunun bulunmadığını söyledi.

İbrahim Aydın, öğrencilerle ilgili "süt zehirledi, süt zehirlenmesi" şeklinde haberlerin de kamuoyunu yanılttığını, bu gibi hallerde sağlık kuruluşlarındaki uzmanların, yetkililerin vereceğisonuçları bilmek ve dikkate almak gerektiğini kaydetti.

Balıkesir'deki okullarda haftanın 5 günü toplam 78 bin çocuğa süt dağıtımının düzenli olarak devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA