Maden Ocağında Çalışmalara Son Verilmesini Oy Birliğiyle Kabul Edildi

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı.

İl Genel Meclisi Cavit Arı başkanlığında toplandı. Toplantıya misafir olarak katılan 9. dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na seçilen Muratpaşa Lisesi son sınıf öğrencisi Talu Bilgili, meclis üyelerine çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Seçim süreciyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Bilgili, öğrenci meclisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne tavsiye kararları sunan bir yapı olduğunu belirtti.

Gençlerin eğitimine yönelik projeler hazırladıklarını ifade eden Bilgili, ''Kitap Kardeşliği Projesi'' ile özellikle doğu bölgelerdeki okullara kitap yardımı yapılmasını sağladıklarını kaydetti.

''Deniz Kardeşliği Projesi'', özürlülere yönelik ''Sandalye Kardeşliği Projesi'' gibi çalışmalar yaptıklarını anlatan Bilgili, bütçeleri olmaması nedeniyle yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı meclis üyeleriyle paylaştı. Bilgili, Antalya İl Genel Meclisi'nden bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı da Bilgili'nin Antalya'yı gençlik meclisinde başarıyla temsil etmesi temennisinde bulundu. Antalya'nın ismini Türkiye genelinde duyuracak herkese kapılarının açık olduğunu belirten Arı, daha sonra Bilgili ve toplantıya katılan Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Şükrü Server'e çeşitli hediyeler verdi.

Meclis toplantısında çoğunluğu içme suyu projelerinin oluşturduğu gündem maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Turizm Komisyonu tarafından hazırlanan ve Kaş ilçesine bağlı Yaylaçukurbağ köyü Akalan mevkisinde kurulması planlanan hidroelektrik santrali projesinin bölge tarımına, içme suyu kaynaklarına ve turizme vereceği zararlardan dolayı iptal edilmesi yönündeki teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Turizm Komisyonu'nun Serik ilçesindeki Tekke köyü yakınlarındaki Silyon Küçükören tarihi kalıntılarının bulunduğu alanda faaliyet gösteren maden ocağının tarihi eserlere zarar vermeye başlaması nedeniyle buradaki taş ocağının çalışmalarına son verilmesi teklifi görüşüldü. Bölgede derin yarıklar oluştuğunu ve tarihi kalıntıların zarar görmeye başladığını ifade eden Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Sayın, çalışmalardan çevre halkının tedirginlik yaşadığını söyledi.

Halkın yaşadığı sorunların ötesinde, bölgedeki seraların camlarının kırıldığını, evlerde, tarihi camilerde ve türbelerde çatlaklar oluştuğunu anlatan Sayın, kalkan tozların çevreye zarar verdiğini ve zeytinlik ve narenciye bahçelerinin tahrip olduğunu belirtti.

Patlayan dinamitler nedeniyle de bölgede derin yarıklar oluştuğunu ifade eden Sayın, bir an önce maden ocağının çalışmalarına son verilmesini istedi. Turizm Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

İl Genel Meclisi gündemdeki diğer maddeleri görüşmek üzere yarın çalışmalarına devam edecek. Meclis kararlarının tavsiye niteliğinde olduğu ve herhangi bir yaptırımının söz konusu olmadığı bildirildi.

Kaynak: AA