Antalya Valisi Altıparmak Açıklaması

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, köylere dağıtılan su tankerlerinin yangına ilk müdahalede önemli işlev göreceğini söyledi.

Antalya Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında Uluslararası Yangın Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Altıparmak, Antalya'nın orman bakımında zengin bir bölgede yer aldığını belirterek, çıkacak yangınlara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin orman yangınları konusunda önemli ilerleme sağladığını vurgulayan Altıparmak, orman yangınlarında tüm kamu ve kuruluşların koordineli bir şekilde çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Antalya'nın orman yangınları konusunda hassas bölgelerden birisi olduğuna dikkat çeken Altıparmak, ''Orman yangınları konusunda hassas olan köylere 11 adet su tankeri verildi.

15 su tankeri de yakın zamanda diğer köylere dağıtılacak. Bu araçlar yangına ilk müdahalede önemli işlev görecek'' dedi.

Altıparmak, 2008 yılında çıkan büyük orman yangınından önemli tecrübe edindiklerini dile getirerek, yangını önlemede kamu kurum ve kuruluşlara, vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl ise, orman yangınlarına müdahale konusunda Türkiye'nin dünyada birinci sırada yer aldığını söyledi.

Gökçöl, yangına müdahale için ellerindeki araç ve gereçlerle ilgili de bilgi verdi .
Kaynak: AA