Sivil Toplum Örgütleri Gücünü Ülke Yararına Kullanırsa Kalkınma Hızlanır

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Mehmet İlhan, sivil toplum örgütlerinin (STÖ) güçlerini ülke yararına kullandığı takdirde kalkınmanın daha hızlı olacağını belirtti.

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) üyeleri ASİAD üyelerini ziyaret etti. Ziyarette ekonomik gelişmeler ele alındı. ASİAD Başkanı İlhan, ziyarette yaptığı konuşmada beklentilerin arttığı bir dönemde gelişmelerin umut verici olduğunu ifade ederken; işadamlarına ihracata yönelmeleri tavsiyede bulundu. Mersin ASİAD olarak yapılan faaliyetler hakkında Şanlıurfalı işadamlarına bilgi veren İlhan, dış ülkelere yapılan yatırım turlarının önemine işaret etti.

STÖ’lerin Türkiye’de şu anda geldiği noktanın kendilerine güç verdiğini vurgulayan Mehmet İlhan, şöyle devam etti: “TUSKON, şu anda 40 bin üye işadamını bünyesinde barındırarak Türk iş dünyasının en büyük sivil toplum örgütü konumundadır. Bizler de bu birliktelikten aldığımız güçle, derneklerimizin ekonomik faaliyetlerini global kriterlere göre değerlendirmeliyiz.” İşadamlarına ekonomide tedbirli olmalarını, ancak hareket noktasında pasif ve çekingen davranmamalarını öğütleyen ASİAD Başkanı İlhan, STÖ’lerin sahip olduğu gücün ülke yararına kullanılmasının kalkınmayı hızlandıracağını kaydetti.

Görüş ve önerilerin paylaşıldığı toplantıda ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Kaplama, ASİAD’ın yeni binasında başarılı çalışmalar yapmasını temenni ederken, birliktelik adına işadamlarının sık sık tecrübe paylaşımında bulunmasının çok yararlı olacağını dile getirdi .