''Neşeli Fırçam'' Okul Öncesi Resim Şenliği... - Ankara

Ankara'nın Çubuk ilçesinde tüm anaokulu öğrencilerinin katıldığı, ''Neşeli Fırçam'' resim şenliği düzenlendi.

Muradiye Aksoy Koleji tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen okul öncesi resim şenliği, okulun bahçesinde yapıldı.

İlçedeki tüm anaokulu öğrencilerinin katıldığı resim yarışmasında dereceye giren miniklerin eserleri açık havada sergilendi. ''Yaşamak istediğiniz çevreyi resmedin'' konulu sergide, 6 yaş ve altı grubu çocukların, kuru boya ve pastel boya çalışması eserleri beğeniye sunuldu.

Sunuculuğunu Mustafa Sandıklı'nın yaptığı şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan Mehteran Takımı'nın konseriyle devam etti.

Aksoy Koleji Müdürü Ali Akın, bu yıl ikincisini düzenledikleri şenliklere katılan ve katkı veren herkese teşekkür etti. Akın, miniklerin hayal dünyasını test ettikleri resim yarışmasında bir birinden ilginç sonuçlarla karşılaştıklarını anlattı.

Belediye Başkanı Lokman Özden de belediye olarak öğrencilerin resimlerden yararlanmak istediklerini söyleyerek, ''Bu yavrularımızın her biri bir melek ve bu meleklerde yanlış bir şey yapmazlar. Eminim bu yavrularımız tertemiz sokaklar çizmişlerdir. Sokakları çöplerle kirletmezler, sokaklara izmariti atmazlar. Dolayısı ile hiçbir sorunu olmayan sokaklar çizmişlerdir. Bu yavrularımızın hayal dünyalarındaki o sokakları inşallah bizlere yapmayı nasip eder Mevlam. Birinci, ikinci ve üçüncü olanların o güzel resimlerinden istifade etmek için biz belediye olarak onlara hediye vereceğiz'' dedi.

Etkinliği düzenleyen okul yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür de eden Başkan Özden, ''Bizim için önemli olan, minik yavrularımız nasıl bir dünyada, nasıl bir ilçe de yaşamak istediklerini resmetmeye çalışmaları. Ben tüm çocuklarımızı ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum'' diye konuştu.

Çocukların hayallerini ortaya koyma açısından bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ise, ''Başarılı bir etkinlik oldu. Bu tür etkinlikleri yapmak gerekiyor. Bu yaş grubundaki çocuklarımızın hayal dünyası çok daha farklı, çok daha zengin ve inanılmaz bir hayal dünyasına sahipler. Bunları resim yolu ile bizlere sunmak, önemli bir etkinlik olsa gerekir. Ben herkesi tebrik ediyorum'' dedi.

Şenlik, çocuklardan oluşan Hayat Ağacı isimli halk oyunları, Hakkari Yöresi Halk Oyunları, Arılar Rondu, ilahiler ve müzik gruplarının mini konserleriyle de renklendi. Palyaço ve dans gösterilerinin de yer aldığı şenlikte minikler doyasıya eğlendi.

Programın sonunda her okulun kendi öğrencileri arasında yaptığı yarışmada dereceye girenler ile tüm okulların yarışarak dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

İlçe genelinde birinci olan Muhammed Emin Karakuş, Mehmet Kaplan, ikinci olan Edanur Ünal, Kerem Sağlam ve üçüncü olan Arife Gerçekçioğlu ile Irmak Kalaycı'ya ödüllerini Belediye Başkanı Özden verdi .
Kaynak: AA